Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628
Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628

Liste de aşteptare pentru studierea dosarelor vechi


   Åžedințele de judecată, cu multe dosare pe ordinea de zi, au început de mai bine de două săptămâni, iar judecătorii, grefierii, avocații și justițiabilii au început să se obișnuiască cu noul sediu al Tribunalului Vrancea și Judecătoriei Focșani. Doar cei care doresc să studieze dosare mai vechi au de așteptat.
Arhiva veche a Tribunalului Vrancea și a Judecătoriei Focșani încă mai este depozitată la subsolul vechii clădiri a Tribunalului, din strada Cuza Vodă. Persoanele care solicită copii ale dosarelor ce se află „la beci”, trebuie să își ia o marjă de așteptare de câteva ore până la câteva zile, pentru ca personalul instanței să poată aduce dosarul cerut la studiu. Până în prezent, reprezentanții instanței nu au găsit o soluție, dar mutarea dosarelor de la subsolul vechiului sediu va trebui făcută, în viitorul apropiat. „Dosarele soluționate definitiv și irevocabil, care în acest moment sunt arhivate la fostul sediu al Tribunalului Vrancea, din strada Cuza Vodă numărul 8, pot fi consultate de către cei interesați prin adresarea unei cereri compartimentului Arhivă. În momentul înregistrării acesteia, personalul instanței va comunica justițiabililor sau persoanelor cărora legea le recunoaște dreptul de a consulta dosarele (avocați, experți etc.) data la care trebuie să se prezinte la actualul sediu (situat în strada Republicii) pentru a studia efectiv materialele și documentele solicitate. În momentul în care arhiva la care facem referire va avea o nouă locație, vor fi aduse la cunostința publicului condițiile în care pot fi studiate respectivele dosare”, a precizat Carmen Danțiș, purtătorul de cuvânt al Tribunalului Vrancea.  
   Reamintim că din iulie, Judecătoria Focșani și Tribunalul Vrancea funcționează într-o nouă locație, respectiv pe strada Republicii din Focșani. Noul sediu a fost dat în folosință gratuită de Consiliul Județean. Vechea clădire a Tribunalului Vrancea a împlinit în aprilie o sută de ani de la inaugurare și este încadrată în clasa I de risc seismic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?