Ediția: Vineri 24 Mai 2024. Nr. 6632
Ediția: Vineri 24 Mai 2024. Nr. 6632

Atletul Petrea Hristea, pe primul loc la Crosul We Run Bucharest


   Crosul We Run Bucharest organizat duminică dimineață de Nike și ProSport în Piața Charles de Gaulle a atras o participare record și a exercitat o putere magnetică asupra amatorilor de alergare. În ciuda vremii potrivnice, aproape 800 de iubitori de mișcare au ales să își petreacă duminica dimineața alergând. Crosul s-a desfășurat în zona Piața Charles de Gaulle – Piața Victoriei și a cuprins două secțiuni.
   Cei aflați la început de drum în astfel de alergări au participat la cursa de 3,4 kilometri, în timp ce sportivii mai experimentați au ales distanța de 10 km. Câștigătorii fiecărei categorii de vârstă au fost recompensați cu premii în bani (locul 1 – 200 lei, locul 2 – 150 lei, locul 3 – 100 lei). Câștigătorii celor două curse au primit premii suplimentare în bani. La toate aceste bonusuri financiare s-au adăugat produse din partea organizatorilor.
   Gabi Szabo (37 de ani), invitata specială a competiției din zona Parcului Herăstrău, a acceptat provocarea ProSport și a participat la cros. La final, fosta sportivă, care aleargă încă aproximativ 200km săptămânal, s-a declarat impresionată de modul în care bucureștenii au răspuns unei astfel de inițiative. „Am alergat cu plăcere cei 3.4 km ai cursei și chiar aș fi putut să merg mai departe. Mă bucur că au venit așa de mulți oameni și felicit inițiativa organizatorilor, Nike și ProSport. Am văzut sportivi de toate vârstele, copii, atleți profesioniști și asta înseamnă că Bucureștiul e dornic de mișcare și de sănătate”, a spus Gabi Szabo.
   Printre sportivii care s-au remarcat și au urcat pe podium s-a aflat și vrânceanul Petrea Hristea (legitimat la clubul CSM Onești), care s-a clasat pe primul loc în proba de 10 kilometri, 35-54 ani, iar în clasamentul general, Hristea a ocupat locul doi, fiind depășit de Marius Dumitru.

Ioan Zaizan, pe primul loc

   We Run Bucharest a stârnit și interesul atleților profesioniști. Ioana Doagă (20 de ani, antrenor Dan Betini) și adjudeanul Ioan Zaizan (29 de ani, antrenor Cristina Alexe), doi dintre cei mai buni semifondiști ai lotului României, s-au înscris la crosul ProSport și au dominat clar în clasamentul general cursa de 3,4 km. Campioana națională en-titre la 1500 m a ratat Jocurile Olimpice de la Londra pentru trei sutimi de secundă, în timp ce Zaizan, multiplu medaliat cu aur la 800 m și 1500 m, a revenit în competiții sezonul trecut după o pauză de un an.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?