Ediția: Miercuri 8 Mai 2024. Nr. 6618
Ediția: Miercuri 8 Mai 2024. Nr. 6618

Cantinele și chioșcurile școlare, verificate de inspectorii sanitar-veterinari


   Inspectorii de la Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) au demarat o campanie de verificare a unităților alimentare de vânzare cu amănuntul aflate în incintele unităților de învățământ sau în împrejurimele acestora. Vor fi verificate inclusiv cantinele internatelor și blocurile alimentare ale creșelor și grădinițelor. Nu vor scăpa de verificările inspectorilor sanitar-veterinari nici restaurantele care fac catering pentru unitățile de învățământ.
   Controale vor fi efectuate în întreg județul, atât de echipe mixte de inspectori ai DSVSA cât și angajați ai circumscripțiilor sanitare veterinare din teritoriu. Până la această dată, au fost efectuate deja 15 controale, iar acțiunea va continua până marțea următoare.
   Se verifică existența documentelor de înregistrare sanitar veterinare, respectarea condițiilor de igienă, marcarea și etichetarea alimentelor care să ateste proveniența produselor și termenul de valabilitate al acestora, modul de depozitare al produselor alimentare. „Se vor verifica cu o atenție deosebită și unitățile care fac catering pentru unitățile școlare. Trebuie să ne asigurăm că elevii vor putea începe în bune condiții anul școlar”, ne-a declarat Necula Botezatu, directorul DSVSA.
   Reprezentații acestei instituții spun că în cazul în care se vor constata neconformități, vor dispune aplicarea de măsuri în conformitate cu legislația în vigoare. „Se poate dispune, dacă se constată neconformități, aplicarea de măsuri cum ar fi retragerea produselor alimentare, sancționarea contravențională, suspendarea sau interzicerea activității unităților respective, precum și notificarea produselor în sistem de alertă”, a subliniat Necula Botezatu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?