Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

GALERIE FOTO: Vincon şi-a deschis porţile pentru presă


   Vincon Vrancea a prezentat, ieri, cele mai bune și mai scumpe vinuri pe care le-a obținut în ultimii ani.
La Crama de la Cîrligele, președintele Vincon, Luchi Georgescu și directorul general, oenologul Georgel Costache au adus în fața jurnaliștilor cinci vinuri grupate sub brandul Ambrosio. Este vorba despre un vin medaliat la a 19-a ediție a Concursului Mondial Bruxelles, derulat anul acesta la Guimaraes, în Portugalia, respectiv Muscat Ottonel 2011. Produs în podgoria Panciu, unde Vincon are 39 hectare de Muscat Ottonel, acest vin sec păstrează aroma naturală foarte fină a soiului, iar calitățile i-au fost recunoscute de oenologi.
   Al doilea vin din gama Ambrosio este o Tămâioasă Românească, din 2008, produsă la Huși. Acestora li se adaugă binecunoscutul și multipremiatul Merlot din 2008, dar și o Fetească Neagră, tot din 2008. Deși nu a fost prezentat la niciun concurs de vinuri, Feteasca neagră din 2008 este considerat un vin extraordinar, de la care Vincon așteaptă multe medalii internaționale. De altfel, Feteasca Neagră, alături de Åžarba, sunt cele două vinuri preferate ale președintelui Vincon, Luchi Georgescu. Cele două vinuri, Merlot și Fetească Neagră din gama Ambrosio sunt produse în podgoria Cîrligele, unde Vincon deține o cramă cu cele mai moderne dotări din România.
   Al cincilea vin este „regele vinurilor roșii”, un Cabernet Sauvignon, din 2008, produs tot al podgoriei Cotești. Vinurile roșii Vincon sunt învechite prin metoda de maturare la „barique”, identică cu cea folosită la Bordeaux, dar realizată în butoaie de stejar produse în România. Ulterior, vinurile sunt păstrate circa doi ani și jumătate la învechire în sticle. Vinurile din gama Ambrosio nu vor fi găsite în supermarket-uri, ele fiind destinate doar magazinelor de specialitate și HORECA. „În maxim două luni vom face lansarea oficială și vom pune vinurile pe piață”, a explicat directorul Georgel Costache. De remarcat că, în cadrul Concursului Mondial Bruxelles, Georgel Costache a primit Marea Medalie de aur, oferită primilor 5 degustători de vin din lume.

Luchi Georgescu a refuzat 60 milioane euro pentru Vincon

   Calitatea vinurilor produse la Vincon a transformat societatea în cel mai important producător din România. Acesta se pare că a fost și motivul pentru care, în 2008, Luchi Georgescu a primit o ofertă de 60 milioane de euro din partea unui un fond de investiții american. Oferta a fost refuzată, iar acum Vincon se pregătește pentru o investiție de aproximativ trei milioane de euro în construirea unui centru de vinificație la Huși.
   De la privatizarea din 1999, Luchi Georgescu a estimat că Vincon Vrancea a investit peste 40 milioane de euro în plantații de viță de vie, echipamente performante pentru vinificație și achiziții de terenuri. „Pe fondul scăderii constante a pieței în ultimii ani, am observat o maturizare a  comportamentului consumatorului român, în sensul creșterii ocaziilor de consum pentru vinurile obținute din soiuri nobile internaționale, din segmentele premium și super premium. Încercăm sa venim în întâmpinarea acestor nevoi prin investițiile noastre în reconversia viței de vie și în Centrul de Vinificație de la Huși, care au în vedere dezvoltarea portofoliului pe segmentele premium și super premium”, a declarat Luchi Georgescu.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?