Ediția: Miercuri 8 Mai 2024. Nr. 6618
Ediția: Miercuri 8 Mai 2024. Nr. 6618

S-a ales cu sechestru pe casa de 500 metri pătrați din cauza datoriilor la stat

Un brașovean în vârstă de 48 de ani s-a ales cu sechestru pe casa de peste 500 de metri pătrați pe care o are chiar în municipiul Brașov, „pedeapsă” într-un dosar penal judecat în Vrancea, în care acesta a fost acuzat pentru evaziune fiscală. Alături de inculpat, în judecată fusese trimisă și o femeie, însă sentința aplicată pe fond acestora a avut în vedere în primul rând trecerea anilor, dat fiind că, de la infracțiunile puse în sarcină celor doi s-au scurs mai bine de 10 ani. Soluția tribunalului a fost într-adevăr de încetare a procesului penal faţă de cei doi, în condițiile în care li se imputaseră trei fapte de evaziune fiscală – una din septembrie 2012 și două cuprinse în perioada semestrul I 2011- octombrie 2012.

Cei doi nu au fost însă chiar considerați „curați”, dat fiind că, pe latură civilă, instanța a luat în seamă solicitarea ANAF de a fi despăgubită: „Admite în parte acţiunea civilă intentată de ANAF- prin Direcţia Reginală a Finanţelor Publice Galaţi prin constituirea ca parte civilă în procesul penal de faţă şi în consecinţă: Obligă inculpaţii (…), în solidar, la plata sumei de 397.499 lei plus accesoriile fiscale până la data executării efective, reprezentând despăgubiri civile pentru daune materiale. Menţine măsura asigurătorie asupra bunurilor inculpatului (…) şi anume: casă de locuit tip P+E+M în suprafață construită desfășurată de 514,44 mp și anexe în suprafață de 40,26 mp, cu o valoare de impozitare de 1.054.343 lei, situată în mun. Brașov”.

Potrivit rechizitoriului, cei doi au fost acuzați că, în luna septembrie 2012, au făcut în așa fel încât au diminuat veniturile impozabile realizate de societatea lor, cu scopul sustragerii de la plata obligațiilor fiscale și consecința prejudicierii bugetului de stat, iar în anii 2011 și 2012 au emis facturi în baza unor operațiuni comerciale nereale, diminuând baza impozabilă și deducând TVA, cu scopul sustragerii de la plata obligațiilor fiscale și cu consecința prejudicierii bugetului de stat.

Foto cu rol ilustrativ, sursa: Mohamed hamdi – pexels.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?