Ediția:: Luni 17 iunie 2024. Nr. 6650
Ediția:: Luni 17 iunie 2024. Nr. 6650

Simpozion și expoziţii, de ziua pompierilor


   Ziua de 13 septembrie are o însemnătate deosebită pentru pompieri. În fiecare an, în această zi se sărbătorește „Ziua Pompierilor din România”.
   Astăzi, între orele 10.00-14.00, va fi organizată Ziua Porților Deschise la sediile subunităților de pompieri din județ. Astfel, la sediile Detașamentului Focșani, Secției Adjud, Stațiilor Panciu și Vidra, dar și la Punctul de Lucru Soveja, pompierii au pregătit expoziții cu tehnica din dotare, dar și exerciții demonstrative, pentru vizitatori.
   Tot astăzi, cu începere de la ora 12.00, la Cercul Militar Focșani va avea loc un simpozion dedicat aniversării Zilei Pompierilor din România, ocazie cu care vor fi comemorați cei 164 de ani de la bătălia din Dealul Spirii.
   Pentru pompierii vrânceni, 23 iulie 1862 a rămas punct de referință. La acea dată, prin Ordonanța „Ministeriului Dinlăuntru” nr. 1548 „Comanda de foc” a Focșanilor Munteni de dincoace de Milcov se unește cu cea a Focșanilor Moldoveni de dincolo de Milcov, trecând în subordinea comandantului din Focșanii Moldoveni. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?