Luni 6 Mai 2024. Nr. 6617
Luni 6 Mai 2024. Nr. 6617

Ambulanţe noi în Vrancea


   Conducerea Serviciului de Ambulanță Județean  (SAJ) Vrancea se așteapta ca, până la finele acestui an, să primească ambulanțe noi. În cadrul întâlnirii de la finele săptămânii trecute de la Eforie Nord, unde a avut loc Consiliul Național al Federației Naționale Sindicale Ambulanța, s-a anunțat că, la nivel național, vor fi achiziționate 170 de ambulanțe noi. Managerul SAJ, medicul Vitalie Bețișor, speră ca și Vrancea să primească până la sfârșitul anului trei autosanitare noi, de tip B1, B2.
   Ambulanțele de tip B sunt destinate intervenției de urgență și transportului medical asistat al pacienților. Cea mai dotată autosanitară de urgență este ambulanța de tip C, destinată intervenției medicale de urgență la cel mai înalt nivel și transportului medical asistat al pacientului critic, fiind dotată cu echipamente, materiale și medicamente de terapie intensivă. Din păcate, din cele 40 de ambulanțe care alcătuiesc parcul auto al SAJ Vrancea, doar una singură este de tip C.
   În luna decembrie a anului trecut, SAJ Vrancea a primit două ambulanțe noi, de tip B, de la Ministerul Sănătății, deși inițial se anunțase că trebuia să primească trei mașini.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?