Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627

GALERIE FOTO: Alin Moldoveanu a primit titlul de cetăţean de onoare al Focşaniului


   Unul dintre cei mai valoroși sportivi pe care i-a oferit Focșaniul, campionul olimpic la tir Alin Moldoveanu, a fost premiat ieri în cadru festiv și i-a fost conferit titlul de cetățean de onoare al municipiului Focșani. În aplauzele consilierilor locali, reuniți în ședință ordinară, dar și a altor focșăneni prezenți în sala de ședințe a Primăriei, sportivul medaliat cu aur la Jocurile Olimpice de la Londra, a primit, cu emoție, din partea primarului Decebal Bacinschi, diploma de onoare și o plachetă a orașului. Totodată, campionul olimpic la tir a primit și un premiu de 20.000 lei, după ce consilierii locali au votat proiectul de hotărâre inițiat de primar. „Mă bucur pentru rezultatele pe care le-ai obținut. Te felicit și îți doresc să ai succes și pe viitor”, i-a transmis focșăneanului de aur primarul Bacinschi.
   Prezent la ședință, vicepreședintele Consiliului Județean Vrancea, Dragoș Bîrlădeanu, a anunțat că, la prima ședință a legislativului județean, Alin Moldoveanu va mai primi 30.000 lei, la inițiativa președintelui Marian Oprișan. După adoptarea hotărârilor, campionul olimpic Alin Moldoveanu a declarat că este onorat de faptul că a fost declarat cetățean de onoare al municipiului. „Focșaniul este orașul în care trăiesc. Este o onoare pentru mine să primesc acest titlu”, a spus Moldoveanu. Întrebat ce va face pe viitor, acesta a spus că se pregătește pentru calificări la viitoarea Olimpiadă.
   Alin Moldoveanu a câștigat medalia de aur pentru România la Jocurile Olimpice de la Londra, după ce s-a impus în proba de pușcă aer comprimat 10 m, din cadrul competiției de tir. Românul a terminat finala cu 702,1 puncte, pe locurile următoare clasându-se italianul Niccolo Campriani, cu 701,5 puncte și indianul Narang Gagan, cu 701,1 puncte.
   Alin Moldoveanu are un palmares impresionant, reușind să obțină mai multe medalii la campionate mondiale, europene și balcanice la tir, printre care amintim: medalie de aur la Cupa Mondială de la Munchen – 2008, șase medalii de argint la Cupe Mondiale , o medalie de bronz la un campionat european, fiind multiplu campion balcanic și recordman balcanic. În acest an, Alin Moldoveanu a fost distins cu Ordinul „Meritul Sportiv”, clasa I, conferit de Președintele României, în urma performanței obținută la Londra. De asemenea, focșăneanul a fost desemnat Sportivul anului în Federația Română de Tir Sportiv mai mulți ani la rând.
   Alin Moldoveanu are 29 de ani, este căsătorit și, pe lângă cariera sportivă, este și ofițer în cadrul Clubului Dinamo, unde este și legitimat ca sportiv.

Articolul precedent
Articolul următor

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?