Ediția: Sâmbătă 27 aprilie 2024 Nr. 6613
Ediția: Sâmbătă 27 aprilie 2024 Nr. 6613

Divertisment și veselie la „Biblioteca de Vacanță”


   Cititorii mari și mici precum și toți cei aflați ieri, la orele după-amiezii, în Grădina Publică din Focșani, s-au putut delecta cu spectacolul de divertisment oferit, în cadrul  programului „Biblioteca de Vacanță”, de către voluntarii membri ai Organizației de caritate „Viviamo In Positivo” din Italia. Ei au sosit în urbea noastră cu sprijinul Asociației „Rom pentru Rom” din Panciu, colaborator al Bibliotecii vrâncene. Evenimentul s-a înscris în seria de activități inedite, organizate de Biblioteca Județeană „Duiliu Zamfirescu” din Focșani, cu prilejul celei de-a VII-a ediții a programului „Biblioteca de Vacanță”. Acesta se desfășoară zilnic, între orele 16.30 – 19.30, în Grădina Publică, și va lua sfârșit vineri.
   Astăzi, activitățile continuă cu audiții în aer liber. Iubitorii de lectură vor avea posibilitatea să asculte unele opere în lectura unor voci celebre ale scriitorilor clasici români, iar joi, la ora 18.00, focșănenii sunt invitați să-i cunoască pe „Scriitorii noștri”. Este vorba de scriitorii vrânceni care vor împărtăși din experiența lor și vor oferi un moment de lectură publică. Cu acest prilej va fi lansat și Concursul literar „Oana Diana Renea” la care sunt invitați să participe, cu proză sau poezie, elevii ciclului primar și gimnazial. Cei mai talentați copii vor fi premiați în cadrul activităților dedicate Centenarului Bibliotecii Publice din Focșani ce va avea loc toamna aceasta.
   Vineri, „Biblioteca de vacanță” va lua sfârșit, cu programul „Cărți de luat acasă” de care vor beneficia toți cititorii ce vor trece pe la standurile bibliotecii din Grădina Publică. „Biblioteca de vacanță se înscrie în manifestările de tradiție ale Bibliotecii Județene și readuce în atenția comunității noastre cartea și lectura, bazându-se pe diversitatea tematică a cărților expuse, care sunt pentru toate categoriile de vârstă – de la preșcolari, elevi și studenți, până la adulți și vârstnici. Comunitatea focșăneană beneficiază gratuit de aceleași servicii ca și la sediile bibliotecii: înscriere, împrumut, restituire, consultare și rezervări de titluri. Acest program are rolul de a promova și stimula lectura în familie și de a atrage spre lectură un număr cât mai mare de cititori”, a transmis purtătorul de cuvânt al Bibliotecii Județene, Maria Cristina Olaru.

Articolul precedent
Articolul următor

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?