Ediția: Vineri 10 Mai 2024. Nr. 6620
Ediția: Vineri 10 Mai 2024. Nr. 6620

„Boieri cu apă curentă“


În urma ninsorilor abundente din ultimele zile, primarii localităților vrâncene au trecut la curățarea omătului de pe străzi, drumuri sau simple ulițe, pentru ca oamenii să poată ieși din case în caz de necesitate. La oraș trotuarele sunt curățate de cetățeni, dar la sate curățarea zăpezii de pe ulițe este făcută de administrația locală. 
La Ruginești, s-a acționat din pripă, pentru a nu fi înregistrate pro-bleme mai târziu. „Am luat de urgență măsurile necesare pentru deszăpezirea drumurilor principale și a arterelor, mai ales că ninsoarea aceasta viscolită poate înfunda drumurile foarte repede. Primăria deține un buldoexcavator, dar când acesta nu mai face față, cum este și în situația de acum, când s-au format poduri de gheață, apelăm la o persoană care deține un utilaj cu lamă și cu care avem contract încheiat pentru acest serviciu”, a precizat Adrian Alexe, primarul comunei Ru-ginești.
Localnicii spun că acum, condițiile pe timp de iarnă sunt foarte bune, deoarece drumurile sunt mereu deszăpezite. „Acum stăm bine, dar acum mulți ani drumurile se înfundau foarte repede, iar zăpada ajungea până la brâu în satele de la deal. Căram apă cu gălețile de la distanțe mari prin zăpadă și viscol, dar acum suntem boieri cu apă curentă”, își amintește tanti Maria.

Adjudul, în imperiul iernii

A nins viscolit și în Adjud, zăpada depunându-se în straturi groase pe străzi. Utilajele de deszăpezire au luat cu asalt străzile principale, care au fost curățate de zăpadă. Totodată, s-a împrăștiat nisip pentru ameliorarea circulației atât a mașinilor, cât și a pietonilor.
Mulți dintre adjudeni nu s-au încumetat însă să iasă din case pentru a curăța trotuarele, din cauza gerului și a ninsorii viscolite. Cei care au înfruntat iarna, s-au înfofolit bine.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?