Ediția: Sâmbătă 27 aprilie 2024 Nr. 6613
Ediția: Sâmbătă 27 aprilie 2024 Nr. 6613

Focșănenii cer demisia lui Traian Băsescu


   Circa 20 de focșăneni au participat, aseară, la mitingul de protest organizat de Mișcarea Civică „Unirea Principatelor” în Piața Unirii împotriva deciziei Curții Constituționale referitoare la referendumul din 29 iulie privind demiterea președintelui Traian Băsescu. Asemenea manifestări vor avea loc în următoarea lună în centrul Focșaniului, fiind obținută autorizarea de la autoritățile locale.
   Manifestanții au cerut demisia lui Traian Băsescu și au arătat nu este corect ca voința a 7,4 milioane de români să nu fie luată în considerare de către șase judecători ai Curții Constituționale.
   Președintele ONG-ului, Cristian Ghinea, însoțit de membrii fondatori au înmânat prefectului Cătălin Popescu și un memoriu adresat premierului Victor Ponta în care protestatarii solicită Guvernului să respecte votul de la 29 iulie. „Din punctul nostru de vedere, referendumul din 29 iulie a confirmat voința poporului român de a scăpa de președintele suspendat, Traian Băsescu. A fost un exercițiu democratic pe care îl considerăm un succes. Guvernul pe care îl conduceți, domnule Victor Ponta, are obligația să respecte această voință. Am luat atitudine în iarna acestui an, protestând  săptămâni în șir pe un ger năprasnic. Am cerut demisia Guvernului Boc, Ungureanu, a acolițților politici ai Partidului Democrat Liberal și a lui Traian Băsescu. Am protestat public și în urmă cu 10 zile împotriva abuzurile procurorilor DNA, care i-au anchetat în zi sacră, de Adormirea Maicii Domnului pe mai mulți locuitori ai comunei Suraia, a căror singură vină a fost aceea că și-au exercitat un drept constituțional, acela de a vota în cadrul Referendumului din 29 iulie pentru demiterea lui Traian Băsescu”, se arată în memoriu.
   Protestatarii afirmă că Traian Băsescu trebuie să redevină un simplu cetățean, conform voinței populare și să nu mai fie Președintele României. „Suntem solidari cu protestatarii din municipiile reședință de județ și cei din Piața Universității și credem cu tărie că unica șansă a lui Traian Băsescu de a se reabilita în fața noastră, a românilor este să-și dea demisia din funcția de președinte, unde este menținut de Curtea Constituțională, în ciuda voinței populare”, se arată în memoriu.

5 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?