Ediția: Duminică 28 aprilie 2024. Nr. 6613
Ediția: Duminică 28 aprilie 2024. Nr. 6613

Administrator achitat pentru fals în înscrisuri


   Nelu Ursu, din comuna Câmpuri, a fost achitat pentru infracțiunea de fals în înscrusuri sub semnătură privată, el fiind judecat la Panciu. Anterior, procurorii stabiliseră faptul că bărbatul, în calitate de administrator al unei societăți de exploatare a lemnului din satul Fetești, a falsificat mai multe documente contabile cu scopul de a diminua valorile privind plata TVA și a impozitului pe profit, prejudiciind statul, astfel, cu peste 60 de mii de lei.
   Organele de anchetă au arătat că Ursu a întocmit o serie de acte justificative privind achiziționarea unor cantități de material lemnos de la firme care nu existau în realitate sau care nu au efectuat operațiuni fiscale cu societatea din Fetești.
   După mai bine de un an, la capătul mai multor termene de judecată acordate pentru efectuarea unui raport de experiză în cauză, instanța a considerat că nu sunt suficiente probe pentru ca Nelu Ursu să fie condamnat pentru comiterea infracțiunii de fals în înscrisuri. Totuși, el a primit un an de închisoare, cu suspendare, pentru evaziune fiscală.
   Sentința a fost atacată cu recurs atât de procurori și Agenția Națională de Administrare Fiscală, dar și de Nelu Ursu. Dosarul se află la Curtea de Apel Galați, primul termen de judecată fiind stabilit pentru data de 22 octombrie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?