Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626
Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626

Fuego a primit titlul de Artist al Poporului în Republica Moldova


   Fuego a primit titlul de Artist al Poporului în Republica Moldova, de la președintele țării Nicolae Timofti, chiar de ziua lui, pe 23 august, informează un comunicat. Președintele Republicii Moldova i-a acordat cântărețului Paul Surugiu (Fuego) acest titlu „în semn de înaltă apreciere a meritelor deosebite în dezvoltarea artei muzicale, pentru succese remarcabile în activitatea de creație și contribuție la promovarea valorilor culturale naționale”, potrivit decretului emis pe 23 august, când artistul a împlinit 36 de ani.
   Titlul îi va fi înmânat oficial lui Fuego de președintele Nicolae Timofti în luna octombrie, pe scena Palatului Național „Nicolae Sulac” din Chișinău, cu ocazia unui spectacol al artistului, intitulat „Destin”.
Fuego se alătură astfel marilor artiști din Republica Moldova distinși cu titlul de Artist al Poporului, printre care se numără: Ion Surceanu, Zinaida Julea, Olga Ciolacu, Nicolae Sulac, Sofia Rotaru și Nicolae Botgros.
   Artistul a lansat pâna în prezent 23 de albume și a fost recompensat cu cinci Discuri de Aur și un Disc de Platină. Are un repertoriu de peste 600 de șlagăre și este deopotriva interpret, actor și regizor al propriilor spectacole.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?