Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628
Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628

GALERIE FOTO: Poştaşii au început protestele: „Cei care au furat trebuie să fie pedepsiţi!“


   Peste  60 de angajați ai Poștei Române au protestat, ieri, în fața Instituției Prefectului, nemulțumiți de măsurile propuse pentru reorganizarea companiei. Liderul filialei Vrancea a Sindicatului Poștei Române, Ion Bercaru, a declarat că la fiecare schimbare a conducerii Poștei se găsește câte o gaură de 10 milioane euro, însă cei care răspund pentru managementul defectuos sunt tot factorii poștali. Acesta a mai declarat că prin protestele lor poștașii vor ca nemulțumirile să ajungă la Guvern.
   Una dintre măsurile contestate de poștași este reducerea cu 50% a normei de lucru pentru tot personalul din mediul rural începând cu 1 septembrie. „Salariații refuză categoric să accepte continuarea politicii de așa-zisă eficientizare a companiei exclusiv prin concedieri colective și prin diminuări de salarii„, a arătat liderul sindical. Poștașii care au protestat joi în Piața Unirii au cerut ca „aceia care au furat să fie pedepsiți” iar pierderile companiei să nu mai fie suportate tot de către factorii poștali. Oamenii și-au exprimat și temerea că își vor pierde locurile de muncă și au cerut respectarea prevederilor din Contractul Colectiv de Muncă (CCM) valabil până în 2018.
   Poștașii sunt nemulțumiți și de încălcarea de către conducerea Poștei a prevederilor din CCM valabil la nivel de unitate în ceea ce privește asigurarea locurilor de muncă cu materialele, consumabilele și formularistica necesare efectuării serviciului poștal, asigurarea condițiilor de muncă, acordarea unor drepturi de personal.
   Protestele poștașilor au loc după ce ministrul Comunicațiilor, Dan Nica, a dezvăluit lunile trecute jaful sistematic la care a fost supusă Poșta Română în ultimii ani. „În intervalul 2008-2010, Poșta a acumulat pierderi de 485 milioane de lei, la care se adaugă o amendă aplicată de Consiliul Concurenței, de peste 100 milioane de lei, plus o serie de obligații de plată către diverși furnizori și bugete ale statului de peste 400 milioane de lei”, a spus Nica.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?