Ediția: Duminică 26 Mai 2024. Nr. 6633
Ediția: Duminică 26 Mai 2024. Nr. 6633

Campionatul avioanelor de hârtie în Centrul Vechi din Bucureşti


   Campionatul avioanelor din hârtie, o acțiune simbolică dedicată prieteniei dintre Ion Luca Caragiale și Aurel Vlaicu, va avea loc sâmbătă, de la ora 21.45, în Centrul Vechi din Capitală, lângă scena Festivalului „Bucureștii lui Caragiale”. Concursul de lansat avioane din hârtie este  inițiat de Centrul de Tineret al Bibliotecii Metropolitane București.
   Concurenții își vor lansa avioanele de pe scena festivalului. Organizatorii vor pune la dispoziția concurenților coli de hârtie pentru confecționat avioane pe loc, iar cei care vor realiza cele mai performante „zboruri” vor fi premiați.
   Concursul de lansat avioane din hârtie din Centrul Vechi este organizat și în contextul unei duble aniversări în 2012: 100 de ani de la decesul lui I. L. Caragiale și 130 de ani de la nașterea lui Aurel Vlaicu.
   Pe 27 august 1911, la Blaj, Caragiale a asistat la zborul avionului lui Aurel Vlaicu. Ziarele din acea vreme relatau că, imediat după terminarea zborului, I. L. Caragiale s-a dus la Aurel Vlaicu și a exclamat: „Ești un geniu al poporului nostru, băiete!”. Apoi i-a dăruit fotografia sa cu dedicația „Trăiască Vlaicu! Åži sus, tot mai sus!”.
   Festivalul „Bucureștii lui Caragiale”, organizat la împlinirea centenarului marelui dramaturg, se desfășoară, în premieră, în București. Festivalul a debutat pe 9 iunie și se va încheia pe 20 septembrie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?