Ediția:: Luni 17 iunie 2024. Nr. 6650
Ediția:: Luni 17 iunie 2024. Nr. 6650

PDL boicotează alegerea viceprimarului din Gura Caliţei


   Pedeliștii au părăsit sala de ședințe a Consiliului Local Gura Caliței, după ce social democratul Dragoș Bîtculescu a fost ales în funcția de viceprimar al comunei. Boicotul pedeliștilor din Gura Caliței a început imediat după ce s-a aflat rezultatul votului.
   Secretarul comunei, Mihaela Robu, le-a spus reporterilor de la „Monitorul de Vrancea” că președintele de ședință s-a ridicat de la masă, iar ceilalți consilieri PDL au părăsit sala până să fie votată validarea alegerii viceprimarului. Pedeliștii au spus că s-ar fi terminat programul de lucru la Consiliul Local. „Nu am avut ce să fac”, s-a justificat Mihaela Robu, care a promovat din funcția de agent agricol în cea de secretar al comunei prin dispoziție a primarului comunei, care este pedelist. În plus, aceasta spune că a înaintat documentația de la ședință la Prefectură, fapt infirmat de funcționarii acestei instituții.
   Liderul consilierilor USL de la Gura Caliței, Dragoș Bîtculescu, se pregătește să facă plângere penală la Parchet pentru situația creată la ultima ședință de Consiliu Local. „Am întrebat la Prefectură dacă a fost înregistrat vreun document de la Gura Caliței și mi s-a spus că nu este nimic. Dacă nu se va respecta votul și vor fi modificate documentele, atunci voi face plângere penală la Parchet, iar cei vinovați vor trebui să răspundă”, a afirmat Dragoș Bîtculescu. Acesta a explicat că are o responsabilitate față de cetățenii din comună care au votat candidații USL la ultimele alegeri locale.    Prin votul oamenilor, s-a ajuns în situația ca USL să aibă majoritatea în Consiliul Local Gura Caliței, condiție mai mult decât suficientă pentru a desemna viceprimarul comunei.
De altfel, la ultima ședință a Consiliului Local Gura Caliței alegerea viceprimarului Dragoș Bîtculescu s-a făcut cu șase voturi, adică majoritatea aleșilor locali.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?