Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616
Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616

Copaci se judecă pentru funcţia de preşedinte al CAS Vrancea


   Mihai Copaci vrea din nou șefia Casei de Asigurări de Sănătate (CAS) Vrancea. Acesta s-a adresat din nou instanței de judecată pentru a redeveni președintele instituției. La finele lunii iunie, Mihai Copaci a fost înlocuit de la șefia CAS Vrancea cu directorul economic Camelia Hîncu, care ocupa această funcție cu delegare. Deși, la momentul respectiv, Mihai Copaci susținea că urmează să vină, pe lângă ordinul de demitere, și un ordin de delegare în funcția de președinte director general până la organizarea unui nou concurs, acest lucru nu s-a întâmplat.
   Astfel, ca de fiecare dată când a fost demis, Mihai Copaci a acționat în instanță la Curtea de Apel Galați suspendarea executării actului administrativ emis de Casa Națională de Asigurări de Sănătate în baza căruia s-a stabilit acest lucru. Primul termen al procesului a fost pe 8 august, dar instanța a decis ca dosarul să fie repus pe rol mâine „cu citarea părților pentru introducerea în cauză a lui Hîncu Camelia, numită cu delegație în funcția de Președinte Director General al CAS Vrancea începând cu 18.06.2012”.
    De fiecare dată când a fost demis, Mihai Copaci a acționat în instanță deciziile, câștigând fiecare proces. Mai exact, pe 16 noiembrie 2009, Mihai Copaci a obținut, prin concurs, funcția de președinte director general al CAS Vrancea, dar pe 12 decembrie 2009, președintele de la acea vreme al CNAS, Lucian Duță, l-a demis din cauza creșterii indicatorilor de management a instituției cu peste 50%.   Astfel, Mihai Copaci a acționat pe data de 23 decembrie 2009 această decizie, magistrații Curții de Apel Galați dându-i câștig de cauză în noiembrie 2010. Apoi, a urmat promovarea de către Copaci a unui alt concurs pentru această funcție, în data de 7 noiembrie 2011, până când, pe 19 iunie a.c., la nivelul CNAS, s-a decis înlocuirea sa cu directorul economic al instituției. 
   Mihai Copaci nu a putut fi contactat în cursul zilei de ieri pentru a i se consemna o declarație.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?