Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628
Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628

VIDEO: Veteranul de război Alexandru Verbiţă, din Suraia, ameninţat telefonic de necunoscuţi


 

   Veteranul de război Alexandru Verbiță, de 79 de ani, din Suraia, care le-a ținut piept procurorilor DNA, ce anchetează un presupus vot multiplu la Referendumul din 29 iulie pentru demiterea lui Traian Băsescu, a fost amenințat, telefonic, de persoane necunoscute. Bătrânul a fost sunat noaptea târziu pe telefonul fix, o persoană necunoscută spunându-i că va fi târât prin tribunale dacă va continua să facă declarații presei referitoare la abuzurile procurorilor DNA. „I-am zis să-i fie rușine și am închis telefonul”, a spus Alexandru Verbiță.

   Veteranul de război Alexandru Verbiță, de 79 de ani, din Suraia, susține că a fost amenințat telefonic. O persoană necunoscută l-a sunat în miez de noapte și i-a spus că dacă mai comentează abuzurile procurorilor DNA, va fi târât prin tribunale. „M-a sunat o persoană necunoscută, pe telefon. M-a întrebat dacă sunt domnul Verbiță și am spus că da. Atunci, mi-a zis că o să am necaz mare, că o să am proces de calomnie cu procurorii de la DNA și un proces pentru că ai ținut discurs fals în public. A făcut o pauză, în care am crezut că se va prezenta, și atunci i-am zis să-i fie rușine și am închis telefonul”, a spus Alexandru Verbiță.
   Veteranul de război  Alexandru Verbița a fost anchetat de procurorii DNA chiar în ziua de Sfânta Maria. El a susținut, atunci, că anchetatorii nu fac altceva decât să facă jocurile „nemernicului de Traian Băsescu”. „Au venit la mine mai mulți procurori, pe care eu îi fac escroci. Acești procurori sunt niște  escroci, care fac un abuz. M-au pus să jur cu mâna Biblie ce am făcut în ziua votului, la    Referendum. Le-am spus că nu o să jur și i-am întrebat dacă au citit Biblia. Mi-au spus că nu asta este tema discuției. Atunci le-am zis să ia Biblia, să se ducă undeva să o citească și după aceea o să jur pe Biblie. M-au întrebat unde am votat și cu cine am votat. Le-am spus că nu e treaba lor și că e rușinos ca niște procurori, oameni cu carte, să ajungă să-i facă jocurile nemernicului de Traian Băsescu. Au ajuns procurorii să facă politică! Politica lui Băsescu!”, spune indignat, de Sfânta Maria, Alexandru Verbița.
„Au dat toată lumea peste cap ca să-i facă jocul lui Băsescu, să vină iar la putere cu «sfinții» din PDL. Au adus țara de râpă, au tăiat pensiile și au distrus România. Sunt niște măgari, care au dus țara de râpă și care acum se folosesc de procurori. Rușine!”, mai spunea veteranul.

                    Anchete ca pe vremea comunistilor

   Reamintim că trei procurori DNA au făcut, miercuri, de Sfânta Maria, dar și vineri, anchete în comuna Suraia, oamenii fiind chestionați cu privire la participarea lor la Referendum, inclusiv cum au votat, deși secretul votului este garantat prin Consitituție. Comuna Suraia a fost împărțită în trei zone, fiecare fiind arondată unui procuror, care a fost însoțit de câte trei polițiști.
Primarul comunei Suraia, Vasile Grosu, declara la vremea respectivă că acțiunea „procurorilor lui Băsescu” reprezintă un abuz și un atentat la libertățile și drepturile omului. „Consider că acțiunea procurorilor DNA, a procurorilor lui Băsescu, este un abuz care are loc la ordinele președintelui suspendat Traian Băsescu. Cred că această acțiune are loc în mod special la Suraia pentru că eu am fost la PDL și acum avem de-a face cu o răzbunare. Ieri (n.r. – marți) am fost anchetați pentru altă plângere, făcută de președintele PDL Vrancea, Alin Trășculescu, și care s-a dovedit a fi falsă”, spunea edilul.
   Edilul i-a mai acuzat procurorii DNA că fac anchete la indicațiile și cu sprijinul liderilor PDL Vrancea. El a făcut această declarație după ce procurorii DNA Galați au revenit în Suraia, vineri, pentru a-i ancheta pe cei care s-au prezentat la vot, în cadrul Referendumului din 29 iulie pentru demiterea lui Traian Băsescu.
   Vasile Grosu susținea, vineri, că, joi, un „«desant» PDL de la Focșani”, având asupra sa copii ale listelor electorale, pe care le dețin și procurorii DNA, a mers la mai multe familii din Suraia, pentru a influența viitoarele declarații ale oamenilor. Vineri, procurorii DNA Galați au urmat aproximativ același traseu cu cel al pedeliștilor, din ziua anterioară. ” Cred că avem de a face cu o imixtiune a PDL în treaba parchetului, iar aceste așa-zise anchete sunt comandate de Traian Băsescu. Deja nu mai știm cine face anchete: PDL pentru DNA sau DNA pentru PDL. Ceea ce se întâmplă la Suraia este dovada clară a faptului că DNA face anchete la comanda lui Traian Băsescu”, a acuzat primarul comunei Suraia.

        „Se fac presiuni pentru a se inventa fraude”

Primarul Grosu a declarat că prezența procurorilor la Suraia demonstrează faptul că abuzurile asupra oamenilor care au votat la Referendum continuă. Acesta a adăugat că dintre cele peste 5.200 de persoane cu drept de vot din localitatea pe care o conduce, 3.200 au participat la Referendum, iar dintre acestea, aproximativ 200 au votat pe liste suplimentare. „Se încalcă legea. Oamenii sunt anchetați fără să fie citați, fără să fie respectate procedurile legale. Consider că este un abuz deoarece cetățenii vizați nici măcar nu știu în ce calitate sunt audiați: de martor, de învinuiți sau de inculpați. Oamenii sunt întrebați dacă au fost la vot, de ce au votat și cu cine au votat. Nu cred că e treaba procurorilor DNA cum au votat oamenii și nici de ce s-au dus la vot”, consideră primarul Grosu.
Oamenii spun că nu se pune problema să fi votat de mai multe ori, așa cum lasă să creadă procurorii DNA, și cred că acțiunea acestora este un abuz și o încercare de intimidare, care are drept scop „repunerea în funcție a suspendatului Traian Băsescu cu orice chip”.

11 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?