Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628
Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628

Poliţiştii rutieri, cu ochii pe şoferii întorşi din străinătate


   „Defășurăm în această perioadă mai multe acțiuni și pentru a verifica abaterile săvârșite de conducătorii auto cu numere străine”, a declarat inspectorul Cătălin Manea, din cadrul Serviciului Rutier Vrancea.

   Polițiștii rutieri desfășoară mai multe acțiuni în trafic, în această perioadă, având în vedere că drumurile sunt intens circulate, odată cu reîntoarcerea în țară a vrâncenilor plecați la muncă în străinătate. Dacă la nivel de județ sunt organizate acțiuni pe linie de alcool și depistarea altor nereguli în trafic, la nivel de municipiul Focșani agenții de poliție au ieșit în trafic pentru fluidizarea circulației.
Astfel, a fost nevoie de un polițist care să dirijeze traficul rutier în apropiere de zona Piața Moldovei, respectiv la intersecția străzilor Marea a Unirii cu Republicii. Agentul le-a cerut șoferilor care veneau dinspre Ceasul Rău și vroiau să vireze stânga pe strada Marea a Unirii, să treacă prin rondul de la Teatru pentru a întoarce și a intra apoi pe strada care duce spre piață.
   Unii conducători auto au înțeles mesajul, alții însă au ales alte străzi  pentru a ajunge în zona dorită. „Nu au fost probleme deosebite din cauza celor care se întorc în țară în această perioadă. Sfatul nostru este să se circule cu prudență, mai ales că se execută pe mai multe străzi din oraș lucrări de amenajare și modernizare. Rugăm șoferii să dea dovadă de înțelegere și să respecte indicațiile polițiștilor sau ale persoanelor desemnate de responsabilii lucrărilor, pentru a evita blocajele, pentru că se face ceva pentru municipiu. De asemenea, trebuie să țină cont și de indicatoarele rutiere, cele galbene, care se amplasează temporar în aceste zone”, a declarat comisarul șef Cătălin Stegărescu, din cadrul Biroului Rutier Focșani.
   La nivel de județ, polițiștii rutieri sunt cu ochii pe șoferi mai ales că traficul este mai aglomerat decât de obicei. Foarte multe mașini sunt în trecere prin Vrancea, având în vedere că județul este tranzitat de Drumul European E85. Pe acesta, șoferii tind să calce mai apăsat pedala de accelerație. „Așa este de obicei în luna august. Traficul este mai aglomerat, sunt foarte multe mașini în tranzit. Defășurăm în această perioadă mai multe acțiuni și pentru a verifica abaterile săvârșite de conducătorii auto cu numere străine”, a declarat inspectorul Cătălin Manea, din cadrul Serviciului Rutier Vrancea.
Aseară, polițiștii rutieri au desfășurat o acțiune pe linie de alcool.

Acțiuni la nivel național

   Potrivit unui comunicat al IGPR, polițiștii rutieri vor organiza începând de astăzi, timp de trei zile, acțiuni la nivel național pentru reducerea accidentelor rutiere în care sunt implicate autovehicule înmatriculate în alte state și conduse de cetățeni români. În perioada 16-18 august, polițiștii vor acționa în special în zonele unde se concentrează un număr mare de cetățeni români întorși din străinătate și care conduc autovehiculele înmatriculate în alte state, cu care s-au întors în țară. Sunt vizate localitățile în care sunt preconizate reuniuni sau alte manifestări ce pot atrage un număr mare de participanți (festivaluri, târguri sau zile ale unor localități), precum și în stațiunile turistice unde în această perioadă se află un aflux mare de vizitatori.
   Pentru asigurarea probatoriului în cazul faptelor sancționate, polițiștii rutieri vor utiliza echipamentele video de supraveghere a traficului rutier, instalate pe autospecialele unităților de poliție rutieră. Acțiunile au loc sub coordonarea Direcției Rutiere din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române.

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?