Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628
Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628

Obama către cercetătorii de la NASA: „Informaţi-mă imediat dacă găsiţi marţieni!“


   Președintele american Barack Obama le-a cerut luni, în glumă, oamenilor de știință de la NASA care au trimis recent pe Marte robotul Curiosity, să-l informeze imediat dacă vor găsi urme de viață pe planeta roșie, transmite AFP. „Dacă veți intra vreodată în contact cu marțieni, vă rog să mă informați imediat”, a glumit Obama, în timpul unei conversații telefonice din avionul prezidențial Air Force One cu oameni de știință de la Jet Propulsion Laboratory al NASA. „Am multe alte lucruri în atenție, însă îmi imaginez că acesta ar fi prio-ritar. Chiar dacă nu ar fi vorba decât de microbi, ar fi extrem de interesant”, a adăugat el.
   Curiosity, care a ajuns săptămâna trecută pe Marte după o aterizare de înalt risc, are ca misiune căutarea de urme de viață pe planeta cea mai apropiată de Pământ. Robotul are de asemenea ca sarcină să raporteze informații în vederea unei misiuni cu echipaj uman pe planeta roșie.
   Curiosity va ridica, de asemenea, un laborator științific pe creasta muntelui Sharp, un important munte de pe Marte de 5.500 metri altitudine format din straturi de sedimente care ar putea avea până la un miliard de ani.
   Obama a adăugat că, datorită devotamentului oamenilor de știință de la NASA, Curiosity „a atras atenția a milioane de oameni din întreaga lume”. „Sunteți mândria NASA. Sunteți exemple ale priceperii și ingeniozității americane și este cu adevărat o realizare extraordinară”, a declarat preșe-dintele american, promițând să continue să investească în știință și tehnologie.
În timp ce Barack Obama, datorită poziției sale de președinte în exercițiu, a putut să le vorbească direct oamenilor de știință de la NASA, adversarul său republican Mitt Romney s-a limitat la a evoca subiectul în timpul unei reuniuni de campanie în Florida.
   Salutând „măreția” SUA, fostul guvernator al statutului Massachusetts a declarat la Saint Augustine, în Florida: „Vom ateriza pe Marte și vom obține o bună privire generală asupra a ceea ce se întâmplă”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?