Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649
Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649

Un băiețel de cinci ani la un pas de înec, într-o piscină din Focșani


   Un copil de cinci ani, din comuna Măicănești, a fost la un pas de moarte după ce a căzut într-o piscină. Incidentul s-a produs miercuri seara, la piscina unui restaurant din Focșani. Medicii vrânceni i-au acordat primul-ajutor și apoi l-au trimis la Spitalul de Copii „Grigore Alexandrescu” din Capitală,  unde a fost internat la Secția de Terapie Intensivă.

   Un băiețel de cinci ani, din comuna Măicănești, a fost la un pas de moarte miercuri seara. El a căzut în piscina unui restaurant din Focșani, unde se afla împreună cu mama sa și cu un fin al familiei. Incidentul s-a produs în jurul orei 17.30, în timpul ce mama sa se pregătea să plece și își strângea hainele. Femeia l-a scăpat din ochi pe copil pentru scurtă vreme, timp în care micuțul a mers pe marginea piscinei și a căzut în apă.
   Băiețelul a fost observat de finul familiei, care a sărit după el și l-a scos. Totodată, persoanele care erau în zonă au sunat la 112, la fața locului ajungând medici și polițiști. Până la sosirea echipajului de pe ambulanță, copilului i s-a făcut respirație artificială.  Ulterior, băiețelul a fost preluat de echipajul ambulanței. După ce i s-a acordat primul ajutor, medicii vrânceni au hotărât să-l trimită pe cel mic la Spitalul de Copii „Grigore Alexandrescu” din București, unde a fost internat la Secția de Terapie Intensivă. Potrivit medicului care a ajuns la fața locului, „copilul era inconștient, cu o respirație agonică și avea o pneumonie de aspirație (apă în plămâni – n.r)”, a precizat medicul din cadrul Serviciului de Ambulanță Județean.
   Polițiștii au deschis o anchetă în acest caz pentru a stabili cu exactitate cum s-a produs incidentul. În funcție de ceea ce se va constata în urma anchetei, se vor lua și măsurile corespunzătoare. Nu este exclus ca adulții care l-au lăsat nesupravegheat pe băiețel să fie trași la răspundere pentru neglijență. „La data de 8 august, ora 17.35, polițiștii focșăneni au fost sesizați despre faptul că la piscina unui local din municipiu s-ar fi înecat un copil de cinci ani, din comuna Măicănești. Acesta a căzut în piscină și a fost transportat în stare de inconștiență la Spitalul Județean de Urgență. Ulterior, minorul a fost transportat cu ambulanța la Spitalul „Grigore Alexandrescu” din capitală. Cercetările sunt continuate în vederea stabilirii cu exactitate a modului de producere a evenimentului”, a declarat inspectorul Bogdan Toader, purtătorul de cuvânt al IPJ Vrancea.

Neatenția adulților face victime în rândul copiilor

   Copiii trebuie să fie supravegheați în permanență. Neatenția adulților poate provoca tragedii, în rândul celor mici. În Vrancea, copiii au fost implicați în tot felul de incidente, în cele mai multe dintre cazuri fiind vorba de minori căzuți de la înălțime. Un caz de acest gen s-a produs în urmă cu mai bine de o lună, la Mărășești. Atunci, un copil de un an și cinci luni a căzut de la etajul III al blocului în care locuia împreună cu familia. Micuțul era acasă împreună cu mama lui, care se afla chiar în aceeași cameră cu el. Femeia l-a scăpat pe cel mic din ochi, pentru câteva momente, timp în care el s-a urcat pe geam și a plonjat de la etajul al III-lea. Mama copilului nu a putut povesti ce s-a întâmplat, ea fiind în stare de șoc. După producerea evenimentului, atât micuțul cât și mama lui au ajuns la Spitalul Județean, iar în urma investigațiilor s-a stabilit că starea acestuia era bună. El a avut noroc că a căzut pe pământ, iar acest lucru a făcut ca leziunile suferite să nu fie grave.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?