Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628
Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628

Ion Predescu, judecător al Curţii Constituţionale: „Erata care s-a publicat ulterior este o decizie politică”


   Într-un interviu acordat în exclusivitate Jurnalului Național, Ion Predescu, judecător al Curții Constituționale, a declarat: „Erata care s-a publicat ulterior este o decizie politică”.Totodată, judecătorul Curții Constituționale a declarat că a aflat de existența eratei de la colegii săi Tudorel Toader și Acsinte Gașpar. A fost sunat de aceștia, care la rândul lor s-au arătat stupefiați de erata apărută peste noapte.
   Judecătorul Ion Predescu spune că Guvernul României a greșit atunci când a publicat erata în Monitorul Oficial, neavând dreptul să facă acest lucru fără să ceară și să primească lămuriri șI acte oficiale de la Curtea Constituțională în legătură cu aceasta. Ba, mai mult, magistratul Predescu spune clar și răspicat, „erata” avea nevoie de votul celor nouă judecători care au luat decizia din 2 august publicată în Monitorul oficial, adică de același număr de judecători care au luat hotărârea privind referendumul.
   Miercuri, judecătorul Curții Constituționale Tudorel Toader a declarat că a solicitat președintelui CCR, Augustin Zegrean, convocarea de urgență a Plenului Curții pentru a dezbate controversele în legătură cu activitatea Curții apărute în ultima perioadă, scrie Jurnalul Național. „În urma unui material din presă (potrivit căruia judecătorii Mircea Minea și Tudorel Toader ar fi modificat decizia Curții privind listele electorale), l-am sunat pe președintele CCR, (Augustin Zegrean, n.r.) am vorbit și cu alți colegi și am solicitat președintelui să convoace de urgență un Plen al Curții. Domnia sa m-a asigurat că în seara asta va lua legătura cu toți judecătorii. Dacă va fi posibil mâine, dacă nu, vineri sau poate luni, cât de repede posibil”, a declarat la România TV judecătorul CCR, Tudorel Toader.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?