Ediția: Vineri 24 Mai 2024. Nr. 6632
Ediția: Vineri 24 Mai 2024. Nr. 6632

Crin Antonescu: Felicit Guvernul pentru faptul că în negocierile cu FMI lucrurile merg foarte bine


   Președintele interimar Crin Antonescu a felicitat miercuri Guvernul, pe premierul Victor Ponta și pe miniștrii Finanțelor și Economiei pentru faptul că în negocierile cu FMI „lucrurile merg foarte bine”.  „În primul rând, aș vrea să felicit Guvernul României, cu precădere pe primul-ministru Victor Ponta, pe viceprim-ministrul și ministrul Finanțelor, Florin Georgescu, și pe ministrul Economiei și Comerțului, domnul Daniel Chițoiu, pentru faptul că în negocierile din această rundă cu Fondul Monetar Internațional lucrurile merg foarte bine”, a spus Antonescu, la Palatul Cotroceni. El a subliniat că în discuțiile pe care el le-a avut marți cu delegația comună a FMI, BM și CE a făcut trimitere la Constituția României, care conferă foarte clar și în întregime Guvernului toate prerogativele legate de elaborarea politicii interne, „cu toate dimensiunile ei economice, sociale, fiscale”.
   „Oaspeții noștri se dezobișnuiseră, în vremea președintelui Traian Băsescu, că interlocutorul și partenerul de tratative, de angajamente și de punere în practică a acestor angajamente, este Guvernul, desigur, în frunte cu primul-ministru. Al doilea lucru pe care l-am spus delegației FMI, acela că în ciuda turbulențelor, crizei politice, cum doriți sau cum doresc dânșii să le numească, avem un Guvern stabil, avem un Guvern legitim, avem un Guvern responsabil și avem un Guvern care nu a schimbat cu nimic, cu nicio iotă, angajamentele pe care le-a avut cu Fondul Monetar Internațional și pe care le are în continuare. Iată de ce salut faptul că discuțiile care s-au desfășurat între timp între Fond și Guvern, între delegația Fondului, Uniunii Europene, Băncii Mondiale”, a completat Antonescu.
   Președintele interimar a spus că Executivul se află în parametrii pe care i-a angajat la nivelul indicatorilor macroeconomici, la nivelul angajamentelor de privatizare și de introducere a managementului privat, la nivelul tuturor celorlalte măsuri pe care Guvernul le-a angajat la întâlnirea anterioară cu delegația FMI. „Salut, în mod special, faptul că Guvernul a consfințit în cadrul acestei noi runde de negocieri cu FMI respectarea unui angajament pe care l-a făcut față de un număr foarte important de cetățeni ai României și anume creșterea, o a doua tranșă a creșterii de salarii, din decembrie, salariile bugetarilor, un angajament politic pe care Guvernul l-a făcut, un angajament justificat de situația economică și socială a României. Salut faptul că Guvernul se ține de cuvânt și că acest lucru va fi consacrat și în aceste negocieri cu FMI. Încă o dată, le mulțumesc primului-ministru, tuturor membrilor Guvernului, pentru faptul că au acționat cu responsabilitate și că, inclusiv la această întâlnire cu FMI, și-au dovedit credibilitatea și viabilitatea ca Guvern, ceea ce este esențial pentru România”, a afirmat Antonescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?