Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

Ajutor pentru creșterea copilului cu handicap


   Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială (AJPIS) Vrancea are în evidențe, în medie, 106 beneficiari de indemnizație/ajutor pentru creșterea copilului cu handicap, suma plătită acestora în prima jumătate a acestui an fiind de 254.261 lei. Cei care sunt îndreptățiți să beneficieze de această formă de sprijin trebuie să depună, la primăria de domiciliu, o cerere în acest sens. 
   Stabilirea dreptului se face prin decizia directorului executiv al AJPIS Vrancea, instituție prin care se face și plata, de la bugetul de stat. Forma de plată poate fi atât prin mandat poștal, cât și prin cont curent sau card. Cuantumul ajutorului, în funcție de condițiile impuse de lege, sunt: 450 lei indemnizație care se acordă unuia dintre părinții care are un copil cu handicap cu vârsta între 3 – 7 ani și care a beneficiat de OUG nr. 111/2010; 450 lei pentru persoanele cu handicap grav/accentuat care au copii cu handicap cu vârsta cuprinsă între 0-3 ani și care nu au alte venituri în afara indemnizației și bugetului complementar prevăzute de Legea 448/2006.
   La indemnizații de 300 de lei au dreptul cei care au copii cu handicap cu vârsta cuprinsă între 0-3 ani, și care nu îndeplinesc condițiile prevăzute de OUG 111/2010 precum și persoanele cu handicap grav/accentuat care au copii cu dizabilități cu vârste între 3-7 ani, și ale căror venituri constau în indemnizația și bugetul complementar aferente gradului în care sunt încadrate.
   Legea mai prevede acordarea de ajutor lunar în cuantum de 150 lei persoanelor care au copii cu handicap și nu îndeplineasc condițiile prevăzute în OUG nr. 111/2010 precum și persoanelor cu handicap grav/accentuat care au copii cu vârsta cuprinsă între 2-7 ani și care nu au alte venituri în afara indemnizației și bugetului complementar prevăzute de lege. Nu în ultimul rând, de indemnizația de 450 lei lunar mai pot beneficia persoanele cu handicap grav/accentuat cu copii cu vârsta între 0-2 ani, care trăiesc doar din veniturile prevăzute de Legea 448/2006.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?