Ediția: Duminică 19 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Duminică 19 Mai 2024. Nr. 6627

O familie din Constanța s-a rătăcit pe Cheile Tișiței


   Cheile Tișiței sunt un adevărat labirint pentru turiștii care ajung în zonă, în ultimele zile mai multe persoane rătăcindu-se prin pădure, după ce au plecat la plimbare. Așa se face că membrii unei familii din Medgidia, județul Constanța, s-au rătăcit luni, pe Cheile Tișiței, din stațiunea Lepșa. Părinții și cei doi copii de 13 și 15 ani au plecat în drumeție, iar la întoarcere nu au mai nimerit drumului. Când și-au dat seama că s-au rătăcit, adulții au sunat la 112. În căutarea lor a plecat o echipă formată din șase jandarmi din cadrul Postului de Jandarmi Montan Soveja, însoțiți de doi lucrători ai Salvamont Vrancea. „Căutările au fost efectuate pe o rază de aproximativ 10 kilometri, până la orele 18.20, când persoanele rătăcite au fost găsite în pădure, unde se adăpostiseră și erau în stare bună de sănătate.Familia a fost condusă în localitatea Lepșa, în jurul orelor 20.30, unde au ajuns în bune condiții la pensiunea la care aveau asigurată cazarea”, spun jandarmii vrânceni.
   Salvamontiștii afirmă că cei patru turiști, doi copii și doi adulți, au plecat la plimbare pe Cheile Tișiței fără niciun fel de echipament și fără să cunoască regiunea. Directorul Serviciului de Salvamont, Adrian Vrabie, a declarat că turiștii nu au dat atenție informațiilor scrise pe panoul de la intrarea în Cheile Tișiței și au mers în rezervație până când s-au rătăcit. În plus, o femeie din grupul de turiști nu se mai putea deplasa din cauza unei afecțiuni la genunchiul drept. „Au avut noroc că au avut semnal la telefon și am putut să discutăm cu ei. Nu a fost o intervenție dificilă, mai greu a fost să localizăm zona în care se aflau. Nu cunoșteau locul și am discutat circa 30 de minute la telefon până când a fost identificată locația în care se aflau. După ce au fost recuperați turiștii, aceștia au fost transportați în siguranță la cabana unde erau cazați, în Lepșa”, ne-a declarat Adrian Vrabie. Acesta a precizat că este a treia intervenție a salvamontiștilor vrânceni în acest an pentru salvarea turiștilor rătăciți pe Cheile Tișiței. „Turiștii nu dau importanță faptului că trebuie să fie echipați corespunzător când se aventurează pe munte. Unii pleacă în teniși, chiar în papuci, fără apă și fără să cunoască zona. Rugăm pe această cale turiștii să citească cu atenție informațiile cuprinse în panourile de informare amplasate de-a lungul fiecărui traseu turistic precum și la intrarea in Rezervația Cheile Tișiței„, a precizat Adrian Vrabie.
   Salvatorii au mai avut o intervenție asemănătoare duminică seara, când trei copii din județul Galați au plecat în Rezervație și s-au rătăcit. Aceștia au fost găsiți după cinci ore de la sesizare și erau în stare bună.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?