Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616
Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616

Restanţele vrâncenilor la credite au depăşit 200 milioane lei


   Restanțele vrâncenilor la creditele contractate de la instituțiile bancare au depășit pragul de 200 milioane lei. Ultima situație întocmită de Banca Națională pe baza raportărilor de la instituțiile bancare arată o creștere a restanțelor atât în cazul creditelor în moneda națională, cât și pentru împrumuturile în valută. Potrivit raportărilor instituțiilor bancare, restanțele la credite, înregistrate în iunie, sunt de peste 208 milioane lei.
   Potrivit BNR, cele mai mari restanțe erau înregistrate la creditele în lei, cu o valoare totală de 129 milioane lei. Valoarea restanțelor la creditele în valută a depășit 79,8 milioane lei. De menționat că valoarea creditelor în valută contractate de vrânceni este mai mare cu circa 157 milioane lei decât cea a împrumuturilor în moneda națională.
   Creditele pentru consum sunt în continuare preferatele vrâncenilor, respectiv 593,2 milioane lei, din care 369,7 milioane împrumutate în valută. Pentru achiziționarea de locuințe, vrâncenii au împrumutat peste 196,8 milioane lei din care doar 9,6 milioane lei în moneda națională.
   Pe de altă parte, au scăzut considerabil economiile din bănci ale vrâncenilor, în special pe seama retragerii din conturile în moneda națională. Potrivit BNR, economiile din bănci la sfârșitul lunii mai erau de 1.500 milioane lei, cu circa 100 milioane lei mai puțin față de luna anterioară. Conturile preferate de vrânceni sunt în moneda națională, unde au depozitat 1.040 milioane lei, față de 1.161,4 mi-lioane lei la sfârșitul lunii anterioare.

Articolul precedent
Articolul următor

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?