Ediția:: Luni 17 iunie 2024. Nr. 6650
Ediția:: Luni 17 iunie 2024. Nr. 6650

„REFRESH SOVEJA 2012“, proiect de revitalizare a staţiunii vrâncene


   Stațiunea Soveja ar putea fi revitalizată cu ajutorul proiectului „REFRESH SOVEJA 2012 – Workshop de Regenerare Rurală Durabilă”. Inițiativa aparține unui grup de tineri specialiști și are ca punct de pornire un studiu realizat în cadrul „Concursului de Soluții pentru revitalizarea stațiunii tu-ristice Soveja”, organizat de Consiliul Județean Vrancea în perioada 2010-2011. Workshop-ul are loc în loca-litatea Soveja, în perioada 30 iulie-5 august 2012.
   Scopul proiectului este inițierea unui proces de regenerare culturală, economică și spațială în comuna Soveja și mediatizarea valorilor locale existente, iar pe de altă parte de a atrage atenția specialiștilor, clasei politice, administrației și a publicului larg asupra oportunităților și amenințărilor existente în zonă. Totodată, proiectul va detalia principii și idei de valorificare sustenabilă a zonei montane Soveja, utilizând ca bază un studiu și o soluție de dezvoltare integrată realizate în perioada 2010-2011.
   Acest lucru va fi susținut de o amplă dezbatere asupra situației actuale a mediului rural din România și asupra posibilităților de regenerare durabilă a acestora. Proiectul își propune de asemenea să promoveze și să protejeze valorile culturale proprii în contextul redezvoltării turismului în zonă și să fie un semnal de alarmă atât pentru autoritățile locale și centrale cât și pentru utilizatorii zonei Soveja. Implicarea specialiștilor din țară și străinătate, dar și a studenților, are ca scop învățarea continuă prin provocarea studenților de a rezolva pro-bleme reale ale zonelor rurale și implicit promovarea valorilor culturale ale Sovejei.
   Obiectivul general al proiectului este realizarea unui workshop pluridisciplinar (a unei școli de vară) cu tema „Regenerarea Rurală Durabilă”. Evenimentul își propune să implice direct comunitatea locală și să creeze astfel cadrul potrivit unei ample dezbateri asupra transformărilor mediului rural din România.
   Obiectivele specifice ale proiectului sunt: Îmbogățirea cunoștințelor studenților referitoare la „Regenerarea Rurală Durabilă”; realizarea / detalierea unor idei de valorificare sustenabilă a oportunităților locale având ca bază de pornire studiul și propunerea integrată de dezvoltare rea-lizate în perioada 2010-2011 de către un grup independent de profesioniști; expunerea lucrărilor realizate de studenți în cadrul comunei; promovarea comunei Soveja la nivel național și internațional prin prezentarea valorilor și oportunităților locale existente prin implicarea activă și directă a locuitorilor și a altor actori locali interesați.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?