Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

GALERIE FOTO: Delicatese pe tarabele din Piaţa Moldovei


   Pe tarabele din Piața Moldovei tronau, ieri, gustoasele fructe de pădure: mure, afine și zmeură. Prețul lor era de 15-20 de lei pentru un kilogram. Din cauza prețului piperat, foarte mulți cumpărători se mulțumeau doar cu privitul. Pentru cei care vor totuși să-și satisfacă pofta, comercianții vindeau fructele la pahar, cu prețuri ceva mai mici. Investiția, mai ales pentru cei care vor sa facă dulcețuri sau lichioruri de casă, este foarte mare, ținând cont de faptul că, pentru aceste delicatese, este nevoie de cel puțin două kilograme de fructe. „Noi avem mure foarte frumoase pentru că sunt de cultură. Nu prea le cumpără, deocamdată, lumea”, spunea un comerciant care își aranjase marfa pe taraba, dar și în cutii de plastic.
   Tot la categoria delicatese se vindea ieri, miez de nucă verde. Pentru o grămăjoară cât un pumn, prețul era de 1 leu. Celelalte fructe se videau, în funcție de sortiment, cu prețuri de la 1 leu până la 4 lei pentru un kilogram. Prunele se comercializau cu prețuri cuprinse între 2,5 lei și 4 lei pentru un kilogram; caisele românești cu prețul de 4 lei pentru un kilogram; merele văratice cu 2,5 lei pe kilogram. Pentru prima dată în acest sezon au apărut și strugurii de vară. Prețul lor este de 6 lei pentru un kilogram. „A început să se vîndă. Noi am adus strugurii de la Cândești. Nu suntem foarte departe de oraș și am adus cîteva lădițe”, spune vînzătorul.
   La legume, cele mai mici prețuri sunt la vinete, care se comercializau cu 1,5 sau cu 2 lei kilogramul, în funcție de calitate. Roșiile se vindeu cu 2 lei pentru un kilogram. Castraveții, pentru că mulți s-au uscat din cauza căldurii, au prețurile ceva mai mari, de 2,5 și 3 lei pentu un kilogram. Tot cu 2 lei se vindea ardeiul gras, iar ardeiul capia roșu se vindea cu 3 și 4 lei kilogramul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?