Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616
Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616

Militarii plecaţi în Afganistan se întorc acasă


   Militarii vrânceni, plecați în misiune în Afganistan, la începutul anului, urmează să se întoarcă acasă. Militarii Batalionului 280 Infanterie din cadrul Brigăzii 282 Infanterie Mecanizată „Unirea Principatelor” din Focșani vor ajunge în țară în mai multe rânduri, până în prima jumătate a lunii august. 
   În ianuarie, peste 600 de militari vrânceni au plecat în misiune în Afganistan. În timpul misiunilor, militarii au acționat pentru interzicerea libertății de mișcare a insurgenților în aria de respon-sabilitate, menținerea libertății de mișcare pe autostrada A1, reducerea infiltrărilor insurgente pe rutele de acces, descoperirea și distrugerea ascunzătorilor de armament, participarea la operații de sprijin umanitar și altele. Aceasta este a treia oară când militarii Batalionului 280 Infanterie Mecanizată sunt dislocați în teatrul de operații Afganistan, după misiunile încheiate cu brio în 2004 și 2009.
   Reamintim că patru dintre militarii Batalionului 280 Infanterie au revenit în țară cu mult timp înainte de a-și termina misiunea, ca urmare a unor probleme de sănătate ce nu puteau fi tratate în teatrul de operații. Un alt militar, care nu și-a putut duce misiunea la bun sfârșit este plutonierul adjutant Florinel Enache, din Gura Caliței. La începutul lunii mai, militarul a suferit răni grave, după ce un dispozitiv improvizat a explodat. Mi-litarul a rămas fără picioare și o mână, acum fiind tratat într-un spital din Statele Unite ale Americii.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?