Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626
Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626

Nicio localitate nu mai este izolată


   Nicio localitate din Vrancea nu mai este izolată. Ultima localitate, respectiv După Măgura din comuna Vintileasca, unde trăiesc aproximativ 150 de persoane, a fost deszăpezită ieri.
   Oamenii de aici au stat izolați în nămeți aproape trei săptămâni. În tot acest timp, ei s-au descurcat cum au putut. Primarul comunei Vintileasca, Marian Georgescu, ne-a precizat că în acest moment, nicio localitate din comuna sa nu mai este izolată. „Am reușit să ajungem până în satul După Măgura. Acum nu mai avem înzăpezită nicio localitate. Este adevărat că drumul este îngust pentru că am acționat cu un buldoexcavator. Se poate ajunge la După Măgura numai cu sania sau cu o Dacia 4×4. Alte mașini mai mari nu pot intra. Zăpada are trei metri, iar cu buldoexcavatorul nu am putut degaja toată partea carosabilă. Cert este că nimeni nu mai este izolat”, a spus Marian Georgescu, primarul comunei Vintileasca.
   În ultimele două săptămâni, mii de oameni au fost blocați în propriile locuințe din cauza nămeților. În zilele cele mai critice, numărul localităților și al oamenilor rupți de lume creștea de la o oră la alta. Oamenii cereau disperați ajutor și se temeau că nimeni nu va mai ajunge la ei. Drumurile de acces în comune au fost curățate cu greu, din cauza stratului foarte mare de zăpadă, dar și pentru că drumurile naționale au fost abandonate de Secția de Drumuri Naționale, condusă de pedelista Lucica Chiper. În plus, guvernanții au refuzat declararea stării de alertă, cerută de președintele Consiliului Județean, Marian Oprișan.
   Viața a început să revină la normal, dar oamenii nu au scăpat de teamă. Acum, le este frică de inundațiile care ar putea să apară ca urmare a topirii bruște a zăpezii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?