Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627

Roboţi în tabăra de la Gălăciuc


   Concursul InfoEducație 2012, ajuns la a XIX-a ediție, sub genericul „Programming for life”, se va desfășura în perioada 30 iulie – 4 august, în tabăra de la Gălăciuc. Noutățile acestui an sunt secțiunile Roboți și Multimedia (film, clip, prelucrări 3D). Concursul se va bucura de participare internațională; echipa fiecărui județ urmând a fi formată din 4 elevi, fiind elaborat un nou regulament.
   Concursul va avea ca principal sponsor Google – programul RISE, care susține secțiunea internațională a concursului și va oferi premii pentru 3 fete și trei băieți. În plus, va fi organizată și ziua Google la InfoEducație, asistată de ingineri ai companiei, precum și o călătorie la unul dintre sediile din Europa ale organizației, la care vor participa ocupanții locurilor I.
   Competiția este organizată de Ministerul Educației, Direcția Județeană pentru Tineret, prin proiectul de finanțare al Autorității pentru Sport și Tineret, Grupul Åžcolar „Simion Mehedinți” din Vidra, Åžcoala „Ion Diaconu” Tulnici, Colegiul Național „Unirea” Focșani.
   InfoEducație este dedicat elevilor cu aptitudini, înclinații și interes pentru crearea aplicațiilor informatice – soft educațional, soft utilitar, multimedia, roboți și pagini web – atât de la profilul informatică cât și de la alte profile. Concursul se va desfășura pe următoarele secțiuni: soft utilitar, soft educațional, pagini web, multimedia și roboți. În etapa finală există și un concurs open, pe echipe, pe parcursul a 24 h, ce constă în realizarea unei lucrări software complexe pe o temă dată. Lucrarea îmbină elemente de proiectare, programare, design.
   De asemenea, vor fi organizate și sesiuni de comunicări pe teme IT și design. Va exista și un curs special de utilizare mijloace video și foto, respectiv camere de luat vederi și aparate de fotografiat. Elevii și cadrele didactice vor beneficia de acces internet, o bandă de cel puțin 2 Mbps, și acces wireless pentru cei care dispun de laptopuri. Toate mijloacele IT sunt oferite de comunitatea Tulnici și Liceul Vidra.
   Până în acest moment, la această ediție sunt înscrise 44 lucrări din 19 județe.
   Cei care vor mai multe detalii despre concurs pot accesa pagina de internet: www.infoeducatie.ro sau îl pot contacta pe inițiatorul concursului,  profesorul Emil Onea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?