Ediția: Sâmbătă 27 aprilie 2024 Nr. 6613
Ediția: Sâmbătă 27 aprilie 2024 Nr. 6613

Autoturism Audi, furat din faţa blocului


   Un autoturism Audi A6, fabricat în 2002, a fost furat în noaptea de marți spre miercuri, din fața unui bloc situat pe strada Brăilei din Focșani. În mașină, proprietarul lăsase mai multe documente, dar și suma de 600 lei. Dispariția mașinii a fost sesizată ieri dimineață, atunci când proprietarul a vrut să plece cu autoturismul. A văzut că mașina nu mai era în locul în care o lăsase, așa că a sunat la poliție.
   În urma sesizării, polițiștii au început verificările, dar până ieri după-amiază, fapta era tot cu autor necunoscut. Cel mai probabil, autorul sau autorii furtului au acționat la pont și și-au pus bine planul la punct, deoarece o astfel de mașină nu poate fi furată la fel de ușor ca o Dacia. Polițiștii vrânceni spun că au fost instituite filtre prin municipiu, dar și la ieșirile din județ. Nu au dat însă de mașina dispărută. Oamenii legii au spus că există un cerc de suspecți și că se efectuează cercetări pentru identificarea și tragerea la răspundere a persoanelor care au comis fapta.
   Mașinile au fost dintotdeauna o atracție pentru hoți. Dacă nu dispar cu autoturismul, sparg geamurile și fură bunurile uitate de proprietari în interior, le iau bateriile, oglinzile, ștergătoarele și orice altceva poate fi valorificat. Fie că sunt lăsate în parcări iluminate sau neiluminate, hoții acționează oriunde și oricum și se descurcă de minune.
   În martie, un cetățean moldovean, Ruslan Cuzorin, a fost prins de polițiști în timp ce vroia să plece la volanul unui Mercedes, plin cu piese, care nu-i aparținea. Deși a fost prins în timp ce încerca să pornească mașina, în fața magistraților Ruslan Cuzorin a afirmat că este o persoană serioasă, care muncește în domeniul transportului de mărfuri. A susținut că în niciun caz nu dorea să fure mașina, intenționa doar să ia câteva piese, pe care să le monteze la autoturismul său, mașinile fiind identice.
   În urmă cu aproape o săptămână, polițiștii vrânceni au demarat și o campanie pentru prevenirea furturilor de și din autoturisme. În cadrul campaniei „Nu-ți lăsa mașina la îndemâna hoților!”, polițiștii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității împreună cu cei de la Poliția de Proximitate distribuie materiale informativ-preventive.
 

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?