Ediția: Duminică 28 aprilie 2024. Nr. 6613
Ediția: Duminică 28 aprilie 2024. Nr. 6613

În Spania, TVA creşte de la 18% la 21% şi au loc noi reduceri de cheltuieli


   Spania va majora TVA de la 18% în prezent la 21% și va reduce cheltuielile statului, inclusiv prin renunțarea la prime acordate angajaților publici, cu un impact cumulat al măsurilor de 65 miliarde de euro în următorii doi ani și jumătate.
   Noile măsuri de austeritate vin după ce liderii europeni au prelungit cu un an, în 2014, termenul până la care Spania trebuie să-și coboare deficitul bugetar sub limita de 3%.
   TVA redusă, pentru unele produse și servicii, va fi modificată de la 8% la 10%, iar taxa pentru bunuri de strictă necesitate va fi menținută la 4%, a anunțat premierul spaniol, Mariano Rajoy, în parlamentul de la Madrid.
   O reformă a administrației ar urma să aducă economii de 3,5 miliarde de euro, inclusiv prin reducerea numărului de consilieri locali, renunțarea la o deducere fiscală acordată pentru achiziția de case și scăderea ajutoarelor pentru șomaj, potrivit Bloomberg.
Măsurile prevăd o diminuare a numărului de companii publice, precum și o scădere de 30% a numărului de consilieri locali, a spus Rajoy.
   Unele bonusuri ale angajaților publici și înalților funcționari vor fi, de asemnea, diminuate.
Într-un semn că angajații publici din Spania ar putea fi afectați de concedieri, Rajoy a declarat că numărul de persoane în posturi publice a crescut cu 290.000 de la declanșarea crizei, notează The Guardian. Spania a majorat în acest an și taxa pe venit și diverse taxe pentru companii.

Articolul precedent
Articolul următor

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?