Ediția: Sâmbătă 25 Mai 2024. Nr. 6633
Ediția: Sâmbătă 25 Mai 2024. Nr. 6633

Se caută director pentru Camera Agricolă


   Gabriel Necula și-a dat demisia de la Camera Agricolă după ce a fost ales în funcția de viceprimar al municipiului Focșani. Instituția din agricultură este în subordinea Consiliului Județean, iar decizia privind numirea unui nou director ar putea fi luată în prima ședință a administrației județene. Gabriel Necula a condus Camera Agricolă în ultimii doi ani când au fost realizate proiecte în valoare de 8,3 milioane euro pentru fermierii vrânceni. Este vorba despre 758 de proiecte pentru măsura 141 – „Sprijinirea fermelor agricole de semi-subzistență” și 121 proiecte pentru măsura 112 – „Instalarea tinerilor fermieri”.
   În timpul mandatului său, Camera Agricolă Vrancea a fost singura din România care a obținut finanțare din fonduri europene pentru un Grup de Acțiune Locală, respectiv 2,8 milioane euro pentru GAL Vrancea Sud Est. Grupul de Acțiune Local reprezintă un parteneriat public-privat local constituit din parteneri provenind din diferite sectoare socio – economice locale, formă de asociere prin care administrațiile locale și fermierii pot obține fonduri europene mult mai rapid decât prin intermediul sesiunilor clasice de depunere a proiectelor.
   În ultimele săptămâni, Camera Agricolă a obținut încă o finanțare de 1,8 milioane euro pentru Asociația Grup Local de Acțiune pentru Dezvoltarea Durabilă a Fondului de Pescuit din Bazinul Siretului, un proiect pentru dezvoltarea pisciculturii în localitățile din bazinul Siretului. Nu în ultimul rând, a fost depus un proiect pentru un GAL în regiunea Văii Râmnicului și se lucrează la „Grupul de Acțiune Locală Pădurile Dacice”, pentru zona de nord a județului, ambele cu valori de peste 2,8 milioane euro.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?