Ediția: Joi 23 Mai 2024. Nr. 6631
Ediția: Joi 23 Mai 2024. Nr. 6631

Plaje low cost şi umbrele în rate


   Criza economică și faptul că mulți italieni au renunțat la concedii în vara aceasta au dus la nașterea unor inițiative fără precedent din partea societăților care administrează plajele din Peninsulă, cu reduceri de prețuri și ingenioase seturi de măsuri pentru familii. Prețuri scăzute și oferte promoționale sunt pe toate plajele din Peninsulă, de la nord la sud, pentru a le permite familiilor să se poată bucura de câteva zile de vacanță, în ciuda crizei economice.
   Pe faimoasa plajă Bagno Nettuno de la Viareggio/centru/, una dintre cele mai scumpe și mai vechi din Italia (a fost amenajată în 1864), se pot închiria o umbrelă și două șezlonguri cu 12 euro, o dovadă a faptului că actuala criză este într-adevăr profundă. Oreste Giannessi, moștenitorul familiei care administrează această plajă din secolul al XIX-lea, a declarat: ‘Am devenit un fel de Ryanair al litoralului. Iar în weekend suntem un fel de supermarket, oferim trei umbrele dacă se plătesc două. Iar duminica, totul este gratis’.
   La Santa Maria di Leuca, în Salento/sud/, se fac abonamente low cost pentru întregul sezon estival. În Versilia/nord/, diferite plaje propun posibilitatea ca mai multe familii să împartă aceeași umbrelă, în cursul zilei. În Emilia Romagna, după seismele din luna mai, cine plătește un abonament pe două luni, în iulie și august, poate beneficia de umbrelă și șezlonguri și în primele zece zile din iunie, sau septembrie, la alegere. 
   Pe Insula Elba, hotelurile oferă gratis umbrele, cine și spectacole. Åži mai ingenioși sunt proprietarii de hoteluri de la Genova, care oferă pe plajă cursuri gratuite de limbă engleză, în luna iulie. Tot la Genova, pe plaja ‘Lido’, seara se oferă gratuit cursuri de surf, ca în California, și a fost inventat ‘tariful relax’: șase euro, timp de două ore, cu masaje shiatsu și cadă de hidromasaj.
La Ostia, pe litoralul roman, abonamentele costă 40 de euro pe lună, de persoană, și pot fi plătite și în rate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?