Ediția: Duminică 2 iunie 2024. Nr. 6639
Ediția: Duminică 2 iunie 2024. Nr. 6639

Actriţa Minnie Driver renunţă la titlul de ambasador Oxfam în urma unui scandal sexual


Actrița britanică Minnie Driver a renunțat la titlul de ambasador global al organizației de caritate Oxfam în urma unor acuzații apărute în presa internațională potrivit cărora mai mulți angajați cu funcții înalte din această asociație au abuzat femei din zone afectate de crize, precum Ciad și Haiti, și au solicitat raporturi sexuale în schimbul unor ajutoare umanitare, informează DPA și Press Association. „Tot ce pot să spun despre aceste dezvăluiri îngrozitoare despre Oxfam este că eu mă simt devastată”, a scris actrița Minnie Driver, în vârstă de 48 de ani, într-un mesaj publicat pe Twitter. „Sunt devastată pentru femeile care au fost folosite de oameni trimiși acolo pentru a le ajuta, devastată de reacția unei organizații pe care am promovat-o încă de când aveam vârsta de nouă ani”, a adăugat vedeta britanică.
Marți, o fostă directoare a departamentului de salvare din cadrul Oxfam a acuzat asociația că a ignorat semnalele sale de îngrijorare ce vizau mai multe acuzații de „exploatare sexuală și abuz”, ce ar fi fost comise în timpul unor operațiuni umanitare în străinătate. Acuzațiile formulate de Helen Evans au fost făcute după ce Oxfam a negat că a încercat să mușamalizeze scandalurile ce vizau presupuse plăți oferite unor femei tinere, posibil chiar minore, în schimbul unor raporturi sexuale, de angajați ai Oxfam în Haiti în 2011 și în Ciad în 2006.
The Times a raportat miercuri că fostul director al operațiunilor derulate de Oxfam în Ciad și Haiti, care a demisionat în 2011, a fost „forțat să demisioneze” dintr-o altă organizație de caritate înainte de a fi angajat de către Oxfam. Publicația britanică l-a citat pe un fost coleg al acestuia, care a spus că Merlin, o organizație de caritate care a fuzionat ulterior cu Save The Children, l-a investigat pe acel bărbat pentru o serie de „acuzații care vizau comportamentul lui sexual în timpul războiului din Liberia în 2004”.
Minnie Driver a colaborat cu Oxfam timp de peste 20 de ani și a promovat programele umanitare ale acestei asociații în țări precum Cambodgia și Thailanda. Actrița britanică a urcat și pe scenă, susținând un recital muzical, la un concert de caritate organizat de Oxfam.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?