Ediția: Duminică 28 aprilie 2024. Nr. 6613
Ediția: Duminică 28 aprilie 2024. Nr. 6613

Liderul nord-coreean Kim Jong-un apare în public însoţit de o femeie misterioasă


   Apariția frecventă a unei femei alături de noul lider Kim Jong-un, care ar putea fi sora sau partenera sa, i-a determinat pe unii experți în Coreea de Nord, una dintre cele mai închise societăți din lume, să se întrebe despre identitatea acestei femei. Televiziunea nord-coreeană a difuzat duminică imagini cu o femeie alături de Kim Jong-un, în cursul unei ceremonii de omagiere a lui Kim Il-sung, bunicul actualului lider și fondatorul Coreei de Nord, mort în 1994.
  Liderul nord-coreean, care a preluat conducerea țării în decembrie, după moartea tatălui său, Kim Jong-il, era însoțit de oficiali cu cele mai înalte ranguri în cadrul regimului, inclusiv de președintele (un post onorific) Kim Yong-nam și comandantul armatei Ri Yong-ho. Alături de Kim Jong-un mergea o femeie tânără, în vârstă de 20 sau 30 de ani.
   Aceeași persoană, cu părul tuns scurt și purtând o ținută ce culoare închisă, era așezată alături de Kim Jong-un și în cursul unui concert oferit de orchestra națională vineri, se poate observa în fotografii publicate de presa oficială.
   Unele publicații sud-coreene presupun că este vorba despre sora lui Kim Jong-un, Yo-jong, care ar fi studiat împreună cu el în Elveția în anii ’90. Altele scriu că este vorba despre partenera liderului Coreei de Nord. Ministerul sud-coreean al Unificării, însărcinat cu relațiile dintre cele două țări, și serviciile secrete sud-coreene nu au dorit să comenteze.
   Aceste întrebări evidențiază secretul în care este învăluită țara, în general, și liderii ei, în particular. Spre exemplu, vârsta lui Kim Jong-un nu este cunoscută. Presa sud-coreeană scrie că ar avea până în 30 de ani.
   Cotidianul sud-coreean JoongAng Ilbo scrie că misterioasa femeie ar putea să fie Hyon Song-wol, o cântăreață celebră în Coreea de Nord, și că aceasta ar putea fi amanta lui Kim Jong-un. Ea nu a mai apărut în public din 2006, după care a fost văzută abia în martie, însărcinată. Însă Yang Moo-jin, de la Universitatea pentru Studii Nord-Coreene de la Seul, apreciază ca „puțin probabil” ca femeia misterioasă să fie amanta liderului nord-coreean. El subliniază că „Primele Doamne” nord-coreene au apărut doar rareori în public. În opinia sa, ea ar putea fi sora „sau poate fiica unei foste amante a fostului lider, un lucru care îi permite, astfel, lui Kim Jong-un să afișeze solidaritatea din cadrul clanului conducător”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?