Ediția: Sâmbătă 27 aprilie 2024 Nr. 6613
Ediția: Sâmbătă 27 aprilie 2024 Nr. 6613

Europarlamentarul Graham Watson deplânge „ipocrizia” liderilor PPE


   Europarlamentarul britanic Graham Watson, președintele liberal-democraților europeni (ELDR), deplânge „iprocrizia” liderilor PPE care au criticat evoluțiile politice recente din România, amintind că aceștia i-au susținut pe Silvio Berlusconi sau pe Viktor Orban când aceștia erau criticați. „Criticile liderilor Partidului Popular European (PPE) față de evoluțiile politice din România aproape depășesc imaginabilul. Nu era același PPE care l-a susținut pe Berlusconi când acesta a nesocotit regulile politice din Italia? Nu e același PPE care acum susține joaca lui Borisov (premierul Bulgariei n.r.) și Saakashvili (președintele Georgiei n.r.) cu regulile democratice din țările lor? Åži nu l-au ovaționat europarlamentarii populari cinci minute în Strasbourg pe Viktor Orban? PPE a tăcut când Băsescu a schimbat legea din România pentru a fi nevoie de 50% din întregul electorat pentru un referendum de validare a suspendării față de 50% dintre cei care votau, potrivit vechii legi. Pentru a restabili democrația era nevoie ca această lege să fie schimbată”, argumentează Watson, într-un comunicat de presă transmis luni MEDIAFAX.
   De asemenea, europarlamentarul britanic arată că, potrivit Constituției României, președintele trebuie să fie deasupra partidelor politice. „E de ajuns să privești ultimele numiri în Curtea Constituțională pentru a înțelege că Băsescu a politizat această instituție”, afirmă Watson.
   Totodată, el arată că ELDR nu este surprins că președintele Băsescu a pierdut încrederea oamenilor din România. „Solicităm noului Guvern să acționeze cu responsabilitate, în limitele sale constituționale, pentru a restabili încrederea în Constituție. Åži totodată propunem ca toate partidele din România să își dea mâna pentru a ajunge la o înțelegere privind un cod de bună conduită pentru guvernarea acestei țări”, se mai afirmă în comunicatul președintelui ELDR.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?