Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

Burse de studiu pentru romii care vor să devină medici


   Tinerii de etnie romă, care vor să îmbrățișeze o carieră în domeniul medicinei umane, își pot împlini visul cu ajutorul Programului de tutoriat și burse lansat prin Programul de Dezvoltare Personală „Profesioniști romi în domeniul medical”.
   Elevii romi, care în anul academic 2012 – 2013 vor fi înscriși în ultimul an de studiu liceal, clasa a XII-a zi sau a XIII-a frecvență redusă, pot aplica la tutorat, pe site-ul www.profesionistiromi.ro, secțiunea Burse Romi, până pe 5 august 2012. De asemenea, pentru finalizarea înscrierii, candidații trebuie să transmită o serie de documente. 
   În total, 200 de elevi romi de liceu vor beneficia de sesiuni gratuite de pregătire la materiile biologie și chimie, respectiv fizică. Cursurile sunt axate pe programa pentru admiterea în unitățile de învățământ superior cu profil medical și sunt realizate de profesori de specialitate. În plus, elevii selectați în program vor participa la tabere de motivare și vor beneficia de burse lunare.
   Bursele acordate sunt în valoare de 500 de lei lunar și sunt oferite elevilor beneficiari în cursul anului academic 2012 – 2013, pe perioada participării la cursurile de pregătire. În ultimele 3 luni de pregătire, valoarea burselor poate crește la 800 de lei lunar, pentru beneficiarii care obțin media generală minim 9.00 la testele de tutorat.
   Anul trecut, un elev a aplicat în cadrul acestui program, iar acum este student în cadrul Facultății de Medicină Militară din Târgu Mureș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?