Ediția: Joi 23 Mai 2024. Nr. 6631
Ediția: Joi 23 Mai 2024. Nr. 6631

Un administrator de bloc acuză: elevii de la Pedagogic fumează și vorbesc obscen în pauze


Administratorul unui bloc din vecinătatea Liceului Pedagogic „Spiru Haret” din Focșani susține că, în pauze, elevii fac gălăgie, fumează și vorbesc obscen. „Sunt președintele asociației Confort 200, a unui bloc de vis a vis. De când e directoare doamna Ailincuței, elevii ies în pauze, fumează, beau cafeaua, vorbesc obscen. Am făcut sesizare către conducerea liceului, dar mi-au răspuns după mult timp. Sunt nemulțumit de ce se întâmplă acolo, ne deranjează pe toți. Trebuie să se ia o măsură. Zeci de elevi se adună în timpul pauzelor la magazinul alimentar din vecinătatea școlii, unde fumează, deși sunt minori, beau cafea și au un comportament necivilizat. De asemenea, se expun pericolului de a fi accidentați de mașinilie care sunt în trafic, strada fiind aglomerată și destul de îngustă”, susține Ionică Ciobotaru.
În replică, directoarea Liceului Pedagogic, profesoara Lauriana Ailincuței, susține că, la nivelul liceului, au fost luate măsuri pentru ca elevii să nu îi mai deranjeze pe locatarii blocurilor din vecinătate. „Într-adevăr, domnul Ciobotaru a depus în data de 10 noiembrie (2014-n.r.) o reclamație, iar polițistul de proximitate a fost chemat în instituție, i-a fost arătată hârtia și conform planului teritorial  comun de acțiune între ISJ și IPJ, au fost stabilite măsuri imediate. Mai exact, directorul a adus la cunoștința colectivului de elevi conținutul reclamației, cu discuții ulterioare despre respectarea ordinii și disciplinei în afara instituției școlare. Domnul polițist a făcut o verificare a celor două societăți comerciale din proximitatea școlii, pentru a se asigura că nu sunt comercializate băuturi alcoolice și tutun. Diriginții au prelucrat la clase prevederile regulamentului de ordine interioară pe bază de proces verbal. Atât privind ținuta, comportamentul și limbajul. O altă normă a fost convocarea comisiei de combatere și prevenire a violenței juvenile în mediul școlar, în urma căreia au fost trasate măsuri care să vină în sprijinul siguranței elevilor în perimetrul școlar. Două dintre acestea s-au pus deja în aplicare: accesul în perimetrul școlar se face exclusiv pe baza uniformei și a legitimației, iar accesul din instituție pe la poarta elevilor se face doar în pauză și sub supravegherea unui angajat nedidactic”, susține directoarea Ailincuței.

    Elevii nu vor mai avea voie să iasă din școală în pauze
 

Mai mult, reprezentanții liceului spun că după vacanța intermestrială, elevii nu vor mai avea voie să iasă din incinta unității de învățământ, potrivit noului  Regulament de Organizare și Funcționare al Unităților de Învățământ Preuniversitar. „Până la data de 13 ianuarie, când a apărut noul Regulament de Organizare și Funcționare al Unităților de Învățământ Preuniversitar (ROFUIP-n.r.), nu a existat nicio prevedere legală de interzicere a părăsirii instituțiilor școlare de către elevi în timpul pauzelor, drept urmare copiii aveau libertatea să se aprovizioneze cu produse alimentare. Începând cu data de 16 ianuarie, a apărut noul regulament ROFUIP, care la articolul 139, litera o, prevede interzicerea părăsirii în timpul pauzelor a incintei unităților de învățământ sau după începerea orelor. Tocmai de aceea, pe data de 22 ianuarie, l-am rugat pe domnul Ciobotaru Ionică să aștepte două săptămâni până după vacanța intersemestrială, să implementăm această lege. Mai mult, în data de 19 decembrie (2014-n.r.) a fost emisă o adresă de către Poliția Municipiului Focșani, prin care a fost înființat consiliul de prevenire și combatere a violenței. Din acel moment, psihologul școlii a desfășurat activități la clase privind prevenirea violenței”, a mai spus Lauriana Ailincuței.


18 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?