Ediția: Sâmbătă 27 aprilie 2024 Nr. 6613
Ediția: Sâmbătă 27 aprilie 2024 Nr. 6613

Parlamentarii au votat suspendarea, vrâncenii vor vota DEMITEREA lui Traian Băsescu


Parlamentarii PSD de Vrancea au votat pentru suspendarea președintelui Traian Băsescu din cauza modului discreționar și neconstituțional în care acesta a condus România. Președintele României a vrut să fie și prim ministru, lucru constatat și de judecătorii Curții Constituționale, a preferat să dezbine, nu să unească. Următorul pas este pe 29 iulie, când românii trebuie să se pronunțe dacă mai vor un președinte care îi reprezintă doar pe pedeliști și care a girat o camarilă portocalie care s-a instalat în toată țara.

   Deputatul PSD, Cristian Dumitrescu, a declarat că argumentele prezentate de juriștii USL au fost confirmate și în decizia Curții Constituționale. Magistrații au fost de acord că Traian Băsescu a preluat atributele prim ministrului când au fost luate măsurile de tăiere a salariilor și de impozitare a pensiilor.
   În plus, arată deputatul PSD, președintele Traian Băsescu nu și-a exercitat atribuțiile de mediator și a reprezentat doar partidul de guvernământ, PDL. „Am votat în favoarea suspendării domnului Traian Băsescu deoarece toate argumentele care au fost aduse de semnatarii sesizării, printre care m-am numărat și eu, au fost verificate în practică. Ba mai mult, au fost luate câteva în considerare în mod expres de către Curtea Constituțională, cum ar fi de exemplu atribuirea de către preșe-dinte, fără ca acest lucru să fie prevăzut în Constituție, a prerogativelor prim-ministrului și mai ales, dacă ținem cont de faptul că aceasta a condus la grave prejudicii de natură socială legate de tăierea salariilor, impozitarea pensiilor aproape timp de doi ani de zile. De asemenea, așa cum se spune și în decizia Curții Constituționale, președintele Traian Băsescu nu și-a exercitat atribuțiile de mediator, de fapt cel mai important atribut în societate. Din contră, el a fost partizan al partidului de guvernământ, al guvernului Boc, a fost și este președintele unei minorități, reprezentată de cei care au votat PDL și nu, așa cum prevede Constituția, președintele tuturor românilor”, a afirmat deputa-tul PSD, Cristian Dumitrescu.
   Social democratul arată că, în cele două mandate de președinte, Traian Băsescu a dezbinat societatea românească, a învrăjbit categoriile sociale. Mai mult, președintele României a fost chiar sancționat de Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării. „Pe tot parcursul mandatelor sale, în loc să unească, a dezbinat societatea românească, prin faptul că s-a adresat de foarte multe ori pentru a se învrăjbi anumite categorii sociale. Ne gândim numai la modul în care au fost calificate persoanele de etnie romă sau alte discriminări care au fost chiar sancționate. Am avut un președinte al României, lucru inacceptabil în Uniunea Europeană, care a fost sancționat de instituțiile care combat discriminarea în România. Toate aceste argumente alături de argumentul legat de faptul că, de când guvernul Ungureanu a înlocuit guvernul Boc, Traian Băsescu nu a făcut altceva decât să creeze animozități și să se ocupe de învrăjbirea societății, să se ocupe de conflicte, de întreținerea unor stări conflictuale, m-au determinat să votez pentru suspendarea președintelui”, a precizat deputatul Dumitrescu.

Românii au dreptul la un președinte care să unească, nu să dezbine

   Vrâncenii sunt chemați la urne pe 29 iulie pentru a vota demiterea președintelui Traian Băsescu, iar deputatul Cristian Dumitrescu spune că este nevoie de un președinte care „să unească, nu să dezbine”.
   România are nevoie de echilibru, de stabilitate, de un președinte care să fie un model pentru cetățenii țării. „Cred că cetățenii acestei țări au dreptul mai repede să aibă un nou președinte, un președinte care să unească, nu să dezbine. Un nou președinte care să își respecte atribuțiile constituționale, care să intervină în societate prin rolul de mediator atunci când, pe bună dreptate, se nasc anumite divergențe sau anumite stări conflictuale, pentru că așa e construită societatea. Avem nevoie de echilibru, de stabilitate și de credibilitate în România și, din păcate, nici în al doilea mandat al său, președintele Traian Băsescu nu a fost capabil să aducă României aceste elemente minime de normalitate care să permită românilor să treacă mai ușor peste această perioadă dificilă de criză mondială, europeană și bineînțeles de tran-ziție dificilă inclusiv în societatea românească. Eu cred că fiecare cetățean trebuie să se gândească foarte bine că avem nevoie rapid de o schimbare la nivelul Instituției Prezidențiale și pe 29 iulie să voteze pentru demiterea președintelui Traian Băsescu”, a afirmat deputatul PSD, Cristian Dumitrescu.

„Dreptate totală se va face doar atunci când românii îl vor demite!”

   Deputatul PSD, Ciprian Nica, a votat pentru suspendarea președintelui Traian Băsescu pentru modul discreditar și neconstituțional de a conduce România prin uzurparea atribuțiilor celorlalte instituții fundamentale ale statului: Guvern, Parlament, Curtea Constituțională.
   Social democratul a afirmat într-un comunicat de presă că, în ultimii doi ani, președintele României a încercat să anuleze regimul democratic încălcând, în mod flagrant, Constituția, legea fundamentală a țării. Parlamentarul arată că Traian Bă-sescu a crezut că este veșnic, că România este o feudă, iar românii sunt sclavii săi, „că va putea comite abuz după abuz, fără ca cineva, vreodată, să încerce să sancționeze acest mod discreditar și neconstituțional de a conduce țara”. „Suspendarea de către Parlament a Președintelui României a fost necesară! Altfel, nu putem rezolva blocajul instituțional în care România se află și nici nu vom putea acționa în vederea îmbunătățirii nivelului de trai al populației, așa cum am promis. Parlamentul României nu avea altă soluție pentru că Traian Bă-sescu a sabotat în mod continuu România. A sabotat, încă de la învestire, Guvernul Ponta (USL), aruncând în derizoriu orice încercare a acestuia de a-și exercita atribuțiile și de a-și respecta promisiunile față de oameni”, arată deputatul Ciprian Nica.
   Deputatul Ciprian Nica a menționat și scandalurile fabricate în ultimele săptămâni de propaganda portocalie. Astfel, printr-o serie de instituții aflate în directa coordonare a Președintelui României au fost făcute presiuni și s-au creat scenarii pentru a denigra activitatea membrilor Guvernului USL. „Dreptate totală se va face doar atunci când, întors la popor, românii îl vor demite!”, a încheiat deputatul Ciprian Nica.

Traian Băsescu este toxic pentru România

   Deputatul PSD, Angel Tîlvăr, a votat pentru suspendarea președintelui Traian Băsescu „din motive de igienă politică”. Social demo-cratul arată că românii au ocazia de a se pronunța atât în legătură cu „performanțele” lui Traian Băsescu dar și în ceea ce privește camarila politică pedelistă care a preluat România în ultimii ani. „Traian Bă-sescu este singurul președinte din Europa și poate din lume care a fost suspendat de două ori. Am votat pentru suspendarea președintelui din motive de igienă politică. A-l suspenda pe Traian Băsescu reprezintă ocazia de a arăta oamenilor că trebuie să se pronunțe în legătură cu performanțele domnului președinte în cele două mandate și în legătură cu felul în care o camarilă politică avînd-o în frunte pe doamna Udrea și avându-i în componență pe doamna Anastase și pe domnul Boc și-a putut înfeuda România timp de aproape opt ani”, a afirmat deputatul PSD, Angel Tîlvăr.
   Social democratul speră ca românii să voteze pentru demiterea președintelui României la referendumul care va avea loc pe 29 iulie. Este ocazia românilor de a demonstra că sunt împotriva lui Traian Băsescu. „Sper ca la referendum, românii să voteze pentru eliminarea domnului Traian Băsescu din viața politică a României datorită toxicității acțiunilor sale politice, datorită faptului că prin felul în care a înțeles să conducă treburile țării ne-a pus în situația de a nu fi foarte mândri în Europa. Nu aș vrea ca noi, politicienii, să fim cei care să îi determine pe oameni să voteze împotriva lui Traian Băsescu. Eu cred că, la ora actuală, Traian Băsescu are împotrivă întreg poporul român. Dacă, în continuare, vor fi oameni care   să-l susțină pe domnul Băsescu, înseamnă că aceasta este voința poporului care trebuie respectată, dar în felul acesta ne pierdem dreptul de a ne mai plânge”, a afirmat deputatul Angel Tîlvăr.

10 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?