Ediția: Duminică 19 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Duminică 19 Mai 2024. Nr. 6627

VIDEO: Ionel Gabriel Necula și Tudorel Trofin, noii viceprimari ai municipiului Focşani


  

 

   Noii viceprimari ai Municipiului Focșani au fost aleși ieri după amiază în ședința extraordinară a Consiliului Local. Cei care îl vor sprijini pe primarul Decebal Bacinschi în exercitarea mandatului sunt Ionel Gabriel Necula și Tudorel Trofin. Ambii sunt membri USL, Trofin venind de la PNL și Necula de la PSD. Președintele Comisiei de numărare a voturilor a fost ex-viceprimarul Bogdan Matișan. „S-au distribuit un număr de 19 buletine de vot din care pentru Tudorel Daniel Trofin 15 voturi pentru, 4 împotrivă, niciunul nul. Pentru Ionel Gabriel Necula 15 voturi pentru, 4 împotrivă, niciunul nul”, a spus Bogdan Matișan.
   După ce s-a supus la vot proiectul de hotărâre introdus înainte de aprobarea ordinii de zi, cei doi noi viceprimari au mulțumit celor care i-au votat, pentru încrederea acordată. „Mulțumesc colegilor pentru votul acordat și vin cu un singur gând, ca viceprimar al Municipiului Focșani, de a atrage cât mai multe fonduri europene. După cum știți, cu asta m-am ocupat în ultimii doi ani și șase luni, iar instituția pe care am condus-o a fost fruntașă în România la accesarea fondurilor europene”, a spus viceprimarul social democrat Ionel Gabriel Necula, director al Camerei Agricole Vrancea.
   De asemenea, colegul său și-a exprimat speranța că nu va dezamăgi. „Vreau să mulțumesc tuturor consilierilor locali și celor care m-au votat și celor care nu m-au votat. Sper să fiu destul de competent pentru această funcție și să nu-i dezamăgesc pe focșăneni. Așa să îmi ajute Dumnezeu!”, a spus viceprimarul Tudorel Trofin, după ce au fost comunicate rezultatele votului. Bogdan Matișan și Vasile Dobre, vechii viceprimari, au avut un mandat de doi ani. „Eu mă bucur pentru faptul că nu am mai stat ca în mandatul trecut doi ani fără viceprimari”, a spus primarul Decebal Bacinschi.
   Ionel Gabriel Necula a fost directorul Camerei Agricole Vrancea în ultimii doi ani și are experiența accesării fondurilor europene. În timpul mandatului său, Camera Agricolă s-a remarcat prin proiectele cu fonduri europene obținute pentru mai multe proiecte de dezvoltare a mediului rural. Camera Agricolă Vrancea a fost singura din România care a obținut finanțare din fonduri europene pentru un Grup de Acțiune Locală, respectiv 2,8 milioane euro pentru GAL Vrancea Sud Est. Grupul de Acțiune Local reprezintă un parteneriat public-privat local constituit din parteneri provenind din diferite sectoare socio – economice locale, formă de asociere prin care administrațiile locale și fermierii pot obține fonduri europene mult mai rapid decât prin intermediul sesiunilor clasice de depunere a proiectelor.
   În ultimele săptămâni, Camera Agricolă a obținut încă o finanțare de 1,8 milioane euro pentru Asociația Grup Local de Acțiune pentru Dezvoltarea Durabilă a Fondului de Pescuit din Bazinul Siretului, un proiect pentru dezvoltarea pisciculturii în localitățile din bazinul Siretului. Nu în ultimul rând, a fost depus un proiect pentru un GAL în regiunea Văii Râmnicului și se lucrează la „Grupul de Acțiune Locală Pădurile Dacice”, pentru zona de nord a județului, ambele cu valori de peste 2,8 milioane euro.
   Tudorel Trofin a fost directorul Direcției Județene de Tineret, în perioada guvernării PNL.

4 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?