Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628
Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628

Spitalele vrâncene au nevoie de medici


   Criză de medici în spitalele din județ! Reprezentanții celor cinci unități sanitare cu paturi din Vrancea și cei ai Serviciului de Ambulanță Județean (SAJ) au transmis Direcției de Sănătate Publică o statistică cu numărul de medici de care au nevoie pentru următorii 3-7 ani. În total, spitalele au nevoie de 31 de medici și un farmacist. La întocmirea acestor liste s-a ținut cont de factori precum migrarea și pensionarea.
   Astfel, cea mai mare unitate medicală din județ, Spitalul Județean de Urgență, are nevoie de 9 medici pentru specialitățile: medicină internă, psihiatrie, chirurgie orală și maxilo facială, pneumologie, boli infecțioase, endocrinologie, alegologie și imunologie clinică, oncologie medicală și terapie intensivă.
   Spitalul din Adjud are nevoie de 10 medici pentru specialitățile medicină internă, medicină de urgență, neonatologie, obstetrică ginecologie, terapie intensivă, diabet și pediatrie, iar Spitalul din Panciu are nevoie de 3 medici specialiști în medicină internă, radiologie și epidemilogie. Spitalul din Vidra are nevoie de un medic pentru specializarea chirurgie generală, iar Spitalul de Psihiatrie Cronici Dumbrăveni are nevoie doar de farmacist. De asemenea, SAJ Vrancea are nevoie de 8 medici pentru medicina de urgență.
   Listele au fost transmise deja Ministerului Sănătății, urmând a fi utilizate pentru programarea Examenului de Rezidențiat din luna noiembrie.
   În urma susținerii sesiunii speciale a examenului de Rezidențiat din luna mai, Spitalul Județean de Urgență din Focșani și Spitalul din Adjud s-au „îmbogățit” cu patru medici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?