Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616
Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616

Medicamente lipsă din spitale


   Din farmaciile spitalelor vrâncene lipsesc mai multe medicamente… banale. Potrivit unei liste transmise Direcției de Sănătate Publică (DSP) de reprezentanții celor cinci unități sanitare din județ, farmaciile nu au rezerve de Diazepam, Kanamicină sau chiar Nitroglicerină. Astfel, conform listei, spitalele întâmpină disfuncționalități în ceea ce privește aprovizionarea cu Kanamicină, Amiadaronă, Nitroglicerină, Pancuroniu, Heparină, Cefazolin, Hidrocortison și Adrenalină.
   Directorul DSP Vrancea, medicul Cătălin Graur, a precizat că această listă cu medicamentele lipsă a fost solicitată de reprezentanții Ministerul Sănătății, ca urmare a unor disfuncționalități apărute în urma perioadă la nivelul unităților medicale din țară. „Situația a fost solicitată de către Ministerul Sănătății, ca urmare a unor disfuncționalități apărute în ultima perioadă, referitoare la asigurarea accesului pacienților la medicamente. Am identificat mai multe medicamente deficitare la nivelul unităților sanitare cu paturi”, a spus medicul Cătălin Graur.
   Reprezentanții Ministerului Sănătății urmează să găsească soluții pentru remedierea deficiențelor în ceea ce privește achiziționarea de medicamente.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?