Ediția: Duminică 19 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Duminică 19 Mai 2024. Nr. 6627

Angajare în câmpul muncii şi pensii pentru sportivi


   Carmen Tocală, președintele Autorității Naționale pentru Sport și Tineret (ANST), a pledat pentru elaborarea unui sistem de angajare a sportivilor în câmpul muncii și acordarea de pensii. „Fără un plan de media și de marketing, sportul nu poate funcționa normal. Sportivii prezenți acum în sală nu beneficiază de un sistem normal, firesc, de angajare”, a spus Carmen Tocală.
   „Ei figurează ca sportivi la cluburile pe care le reprezintă, dar reprezintă și România. Dar ei nu au un contract sau un alt angajament, în sensul profesional. Voi propune premierului și Parlamentului României o reformă legislativă pentru a îndrepta acest lucru”, a mai spus Tocală.
   În cadrul unei conferințe de presă, președintele ANST a mai spus: „Este bine să ne unim eforturile pentru a legifera și reglementa acest lucru. Ei muncesc, sunt oameni ai muncii. Unde fi-gurează sportivii ca oameni ai muncii, în România? Nu le recunoaștem munca, este un semn de întrebare pe care trebuie să îl pună toată lumea. Cluburile, direcțiile, ANST există pentru că există sportivii care muncesc, pentru că există antrenori care fac eforturi deosebite. Aștept propuneri de la federațiile naționale propuneri în acest sens. Sportivul de mare performanță trebuie să aibă recunoașterea și respectul societății românești și prin angajare normală în câmpul muncii”.

Articolul precedent
Articolul următor

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?