Ediția: Joi 16 Mai 2024. Nr. 6625
Ediția: Joi 16 Mai 2024. Nr. 6625

Deţinuţii îşi pot reduce termenul de detenţie prin lectură


  Deținuții brazilieni își vor putea reduce termenul de detenție în funcție de numărul de cărți citite. Programul intitulat ‘Răscumpărarea vinei prin lectură’ va fi aplicat mai întâi în patru închisori federale, urmând să fie extins și la celelalte penitenciare din țară dacă va da rezultate.
   Astfel, pentru fiecare carte citită termenul de închisoare va fi redus cu 4 zile, într-un an luându-se în considerare 12 cărți. În acest fel, deținuții își vor putea reduce termenul de detenție cu 48 de zile în fiecare an. Deținuții vor avea posibilitatea să aleagă între cărți de artă, de filosofie și lucrări de popularizare a științei din biblioteca închisorii.
   Între 21 și 30 de zile sunt atribuite lecturii unui volum, după care ei vor trebuie să scrie un eseu despre cele citite, urmând ca verdictul să-l dea experți din penitenciare. În cazul în care unul din ei va fi prins că plagiază sau copiază, acesta va fi lipsit de dreptul de a mai participa la programul respectiv. Penitenciarele din Brazilia vor găzdui de asemenea seminarii pentru promovarea lecturii.
 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?