Ediția: Sâmbătă 25 Mai 2024. Nr. 6633
Ediția: Sâmbătă 25 Mai 2024. Nr. 6633

Judecaţi pentru deversare de deşeuri periculoase la Adjud


   Administratora unei firme din Bacău, un angajat al acesteia și un lucrător din cadrul SC Utilități Publice Municipale SA Adjud, au fost trimiși în judecată în cadrul aceluiași dosar pentru că au fost complici la deversarea unor deșeuri periculoase în groapa de gunoi menajer a municipiului Adjud.
În fața magistraților de la Tribunalul Vrancea, vor ajunge Elena Mirela T., de 43 de ani, din Bacău, administratora firmei de la care proveneau deșeurile, Neculai L., de 57 de ani, din localitatea Scorțeni – județul Bacău, conducător auto, angajat la firma Elenei, și Traian B., de 51 de ani, din Adjud, conducător auto la SC Utilități Publice Municipale SA Adjud. Elena este acuzată că a încălcat cu bună știință măsurile obligatorii ce trebuie aplicate și respectate în desfășurarea activităților de transport și eliminarea deșeurilor pe-riculoase, dar și pentru dare de mită.
   Procurorii spun că în calitatea pe care o avea în cadrul firmei pe care o administra, ar fi dispus abandonarea deșeurilor în groapa de gunoi menajer a municipiului Adjud. Procurorii au consemnat în rechizitoriu că aceste acti-vități ilicite s-au petrecut în perioada iunie-august 2011. La începutul lunii august, polițiștii au prins mașina firmei de la Bacău chiar în timp ce se pregătea să descarce încărcătura. În același document se mai arată că în momentul depistării în flagrant a autocisternei, administratora firmei a încercat să-l determine pe șoferul său să ofere bani agentului de poliție pentru a nu se alege cu dosar penal, fapt care i-a adus acuzația de dare de mită. Ceilalți doi inculpați din dosar sunt acuzați de complicitate. Firma inculpatei are ca obiect de activitate colectarea deșeurilor petroliere, uleiurilor minerale și de santină, pe care le prelucrează. Procurorii spun că inculpații nu au recunoscut faptele. Dosarul se află pe rolul Judecătoriei Focșani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?