Ediția: Luni 29 aprilie 2024. Nr. 6614
Ediția: Luni 29 aprilie 2024. Nr. 6614

Şi-a omorât fratele mai mare cu două lovituri de cuţit


   Un tânăr de 25 de ani, din comuna Tănăsoaia, și-a omorât fratele mai mare cu două lovituri de cuțit. Tragedia s-a produs în noaptea de sâmbătă spre duminică, în locuința comună. Crima a fost comisă pe fondul consumului de alcool, în urma unui conflict spontan. Criminalul, care și-a recunoscut fapta, a fost reținut pe bază de ordonanță pentru 24 de ore, iar în cursul zilei de ieri a fost prezentat instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă, primind mandat pentru 29 de zile.

   Un tânăr de 25 de ani, din comuna Tănăsoaia, a îngrozit comunitatea în care trăiește, în noaptea de sâmbătă spre duminică. El și-a omorât fratele, în vârstă de 34 de ani, cu două lovituri de cuțit. Una dintre acestea a nimerit victima în abdomen, iar cealaltă în zona gâtului. Bărbatul înjunghiat a murit pe loc.
   Sâmbătă seara, cei doi bărbați, respectiv Gelu, de 25 de ani, și Dumitru Vulpe, de 34 de ani, care locuiesc în același imobil, au consumat împreună băuturi alcoolice. Ulterior, s-au luat la harță. Cearta nu a stârnit suspiciuni, dat fiind că nu era pentru prima dată când țipau unul la celălalt.
Orbit de furie, Gelu a luat un cuțit din casă și și-a înjunghiat fratele mai mare de două ori, o dată în abdomen, apoi în zona gâtului. Victima a căzut ca secerată la pământ, iar medicii ajunși la fața locului nu au mai putut face nimic pentru a-i salva viața bărbatului de 34 de ani.
Vecinii au auzit de nenorocire și s-au strâns ca la spectacol. La fața locului au ajuns și polițiștii din Adjud, dar și ofițeri de la Serviciul de Investigații Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ), ancheta fiind coordonată de un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea.
   După cercetare, care a durat până duminică dimineață, principalul suspect a ajuns la Parchet pentru audieri. El nu a negat fapta. Ulterior, a fost dus la instanța de judecată cu propunere de arestare preventivă, primind mandat pentru 29 de zile, el fiind cercetat pentru omor calificat.
De asemenea, ieri, anchetatorii așteptau rezultatele preliminare ale necropsiei cadavrului victimei, pentru a afla care a fost cauza exactă a morții bărbatului de 34 de ani. „La data de 23 iunie, polițiștii adjudeni au fost sesizați despre faptul că V. Gelu, de 25 de ani, din comuna Tănăsoaia, în urma unui conflict spontan și a consumului de băuturi alcoolice, i-a aplicat fratelui său, V. Dumitru, de 34 de ani, două lovituri de cuțit, în urma cărora a survenit decesul acestuia. V. Gelu a fost reținut pe bază de ordonanță, iar în cursul zilei de astăzi (ieri – n.r.) va fi prezentat instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă”, a precizat inspectorul Cătălina Murariu, de la Biroul de Presă al IPJ.

Dimineața erau frați, iar seara dușmani

   După ce și-a omorât fratele și a abandonat cadavrul în curte, Gelu s-a spălat, s-a schimbat de haine, iar apoi a plecat la domiciliul părinților, situat la aproximativ un kilometru distanță de casa în care locuiau ei, pentru a le povesti ce ispravă a făcut. Apoi, le-a spus că va merge la poliție să se predea. Mamei nu i-a venit să creadă și a mers la casa în care a avut loc crima, pentru a vedea dacă este sau nu așa. Femeia a început să plângă, alertându-i și pe vecini. Unul dintre aceștia a sunat la 112.
   Primarul comunei Tănăsoaia, Romeo Vulpe, ne-a precizat că principalul suspect provine dintr-o familie numeroasă și amărâtă, inculpatul având 9 frați. Unul dintre aceștia a murit în urmă cu mai mulți ani, în Italia, trei locuiau în comună, iar restul sunt împrăștiați prin țară. „Ei locuiau în casa părintească, iar părinții, cu un alt frate, locuiau la apro-ximativ un kilometru distanță în casa părinților lor. Au consumat alcool, s-au certat și de aici a pornit totul. După ce a făcut ce a făcut, a mers la casa părinților să îi anunțe. Dimineața erau frați, iar seara dușmani. Fratele omorât a fost găsit în curte, în bustul gol. Nu s-a mai putut face nimic pentru el. Cel care a decedat a lucrat o vreme pe la București și venise în localitate, în urmă cu aproximativ doi ani. Se mai certau, dar nu s-a gândit nimeni că se va ajunge la așa ceva. Vom încerca să-i ajutăm, pentru că sunt oameni amărâți. Îi vom ajuta cu haine, cu sicriul, cu transportul de la morgă și cu ce va mai fi nevoie, pentru că nu au cu ce”, a spus Romeo Vulpe. 

Patru crime într-o lună și jumătate 

   De la începutul lunii mai, în Vrancea au fost comise patru crime. Din fericire, niciunul dintre criminali nu se bucură de libertate, polițiștii și procurorii reușind să-i identifice de fiecare dată.
   Chiar în primele zile ale lunii mai, trei tineri din Străoane, dintre care doi minori, au aruncat un bărbat de viu într-o fântână, pe raza localității. Victima a fost  filată când se afla într-un bar, iar când a plecat spre casă, trei tineri au luat-o pe urmele sale. Unul dintre ei l-a sugrumat pe bărbat, i-a dat doi pumni în față, iar minorii l-au buzunărit. I-au luat 100 de euro, 140 de lei, telefonul mobil și documentele de identitate. La scurtă vreme victima s-a dezmeticit și a spus că vrea să se răcorească. Speriat că l-a văzut la față, unuia dintre ei i-a venit ideea să-l arunce în fântână, așa că l-au luat de picioare și l-au aruncat în puțul adânc de 25 de metri. Tinerii nu s-au bucurat prea mult de libertate, căci după ce cadavrul bărbatului a fost găsit în fântână, anchetatorii au pus mâna și pe autori.
   Câteva zile mai târ-ziu, un bărbat de 44 de ani, din Boțîrlău, comuna Vulturu, a fost arestat preventiv, fiind acuzat că și-a omorât tatăl. Åžtefan Necoară a recunoscut în fața anchetatorilor că pe fondul consumului de alcool și-a bătut tatăl până l-a lăsat fără suflare. A invocat faptul că nu avea loc de muncă, iar părinții refuzau să-i dea bani atunci când le cerea.
   O altă crimă, care a îngrozit întreaga țară, a fost comisă pe 16 iunie, victimă fiind preotul Tudor Marin. Florentin Pușcoiu, de 30 de ani, a intrat peste preot în biserica din Piața Unirii, i-a cerut să-i explice niște pasaje din Biblie, după care l-a înjunghiat în piept și cap. Decesul a fost declarat după 50 de minute de resuscitare.
   Anchetatorii l-au prins repede pe criminal. În aceeași zi, în jurul orei 21.00, principalul suspect a fost ridicat din locuința sa, din cartierul Sud al munici-piului Focșani. Åži-a recunoscut fapta și a invocat scuze uluitoare. Acum, el se află într-un spital de specialitate, unde este supus unei expertize psihiatrice.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?