Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

NU mănânci micul dejun?


   În toate studiile ce țin de o dietă sănătoasă de viață, micul dejun este trecut drept cea mai importantă masă a zilei. Nici un regim de slăbire sau program de gimnastică nu începe fără sintagma: Mănâncă în fiecare zi un mic dejun sănătos. Iată cinci argumente care să vă convingă că lucrurile stau chiar așa: micul dejun este cea mai importantă masă a zilei. 
  
Un mic dejun sănătos îți dă „combustibil” pentru întreaga zi
Pentru că începe o nouă zi, iar organismul, care n-a mai fost hrănit din seara trecută, are nevoie de „combustibil”. În plus, câți dintre voi mănâncă sănătos la prânz. Iar dacă nu mănânci ce trebuie, corpul n-o să mai funcționeze la capacitatea optimă.
  
Micul dejun crește nivelul de energie 
Nivelul de energie va crește simțitor după un mic dejun care aduce corpului vi-taminele și nutrienții de care are nevoie. Persoanele care nu iau micul dejun au un nivel mult mai scăzut al energiei decât cei care mănâncă în fiecare dimineață. Micul dejun vine după masa de seară și după opt ore de somn. Opt ore în care organismul n-a mai primit nimic.
  
Datorită unui mic dejun sănătos îți crește puterea de concentrare
Oamenii care nu mănâncă dimineață își pierd o treime din puterea de concentrare. Au de asemenea dificultăți în a învăța lucruri noi. În schimb persoanele care servesc micul dejun se pot focusa mai bine pe diferite activități.
  
Dacă nu mănânci un mic dejun sănătos ești mai morocănos
Când ți-e foame, devii mai agitat și mai irascibil. Corpul simte lipsa unui element și asta afectează întreg sistemul. Persoanele care mănâncă sănătos în fiecare dimineață sunt mai bine dispuse, mai puțin nervoase și mai pline de viață decât cei care nu fac acest lucru.

Micul dejun îmbunătățește viața de familie
Micul dejun te poate ajuta să-ți îmbunătățești viața de familie. Adunați, cu toții, în jurul mesei, timp în care puteți să vorbiți despre ce ați visat în cursul nopții sau ce planuri aveți pentru următoarea zi, este un bun prilej pentru a întări legăturile dintre voi.
În concluzie, sfatul nostru pentru tine, ca pentru toți părinții, este să îți  obișnuiești copiii încă de mici să nu își înceapă ziua fără mic dejun. Dar și pentru tine este valabil și nu e încă prea târziu să îți schimbi obiceiurile alimentare, câtă vreme este numai spre avantajul tău pe termen lung.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?