Ediția: Sâmbătă 27 aprilie 2024 Nr. 6613
Ediția: Sâmbătă 27 aprilie 2024 Nr. 6613

Vremea rea a activat Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă


   Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Vrancea s-a întrunit, vineri, în ședință extraordinară, ca urmare a faptului că Vrancea a intrat sub incidența Codului Portocaliu de caniculă, fapt care va duce la creșterea disconfortului termic, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și depăși pragul critic de 80 unități pe arii extinse.
   În cadrul ședinței conduse de subprefectul Cristi Misăilă au fost prezentate conținutul Avertizării Meteorologice – Cod Portocaliu valabilă pentru ziua de ieri și conținutul Atenționării Meteorologice – Cod Galben valabilă pentru intervalul 22 iunie, ora 18.00. – 23 iunie, ora 18.00, conform căreia instabilitatea atmosferică se va accentua treptat, începând cu nordul Moldovei și zona de munte. Sunt semnalate frecvente descărcări electrice, intensificări de vânt ce vor lua și aspect de vijelie, local averse ce pot depăși 20…25 litri pe metru pătrat și pe arii restrânse căderi de grindină.
   A fost elaborat și aprobat un plan de măsuri pentru evitarea producerii situațiilor de urgență ce se pot manifesta la nivelul județului Vrancea,  ca urmare a atenționărilor meteo. „Acesta prevede responsabilități, atât în ceea ce privește prevenirea și atenuarea caniculei, a secetei prelungite, precum și în ceea ce privește gestionarea altor tipuri de risc ce se pot manifesta la nivelul județului Vrancea în această perioadă cum ar fi: incendii la fondul forestier, la culturile agricole și probabilitatea crescută de producere a unor accidente rutiere datorate vizibilității reduse, consecință a incendiilor de miriști sau vegetații uscate produse în apropierea căilor rutiere  de comunicații”, se arată într-un comunicat al ISU Vrancea.

Combustibil pentru decolmatarea Canalului Sturza

   Totodată, au fost prezentate și avizate raportul de sinteză privind apărarea împotriva inundațiilor, fenomenelor meteorologice periculoase, accidentelor la construcțiile hidrotehnice și poluării accidentale în județul Vrancea din perioada 21 mai – 4 iunie 2012, cât și raportul privind efectele inundațiilor și alunecărilor de teren produse în luna mai 2012 în județul Vrancea. Acestea urmează să fie trimise la  Ministerul Mediului și Pădurilor și la  Mi-nisterul Administrației și Internelor pentru alocarea de fonduri în vederea reabilitării infrastructurii afectate de fenomenele meteorologice periculoase produse în luna mai a.c..
   De asemenea, a fost aprobată repartizarea unei cantități de combustibil către Primăria comunei Bolotești pentru decolmatarea Canalului „Sturza” pe o distanță de doi kilometri, canal care a fost afectat de inundațiile  produse în luna mai a.c..
   În finalul ședinței a fost avizat Planul de Analiză și Acoperire a Riscurilor cu actualizările aduse pe anul 2012, acesta urmând să fie înaintat Consiliului Județean Vrancea, pentru a fi aprobat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?